Liv fortsätter att hedras och hyllas

Utsedd till Årets Smålänning

1 av 37 | Foto: SCANPIX
HV71-fans hyllar Stefan Liv i elitseriepremiären.
HOCKEY

På idrottsgalan var det många som fällde en tår när Stefan Liv hyllades.

I dag blev han utsedd till årets smålänning. Genom att utse Stefan Liv vill man lyfta fram honom som förebild för unga idrottare.

– Det har aldrig varit en fråga om Stefan Liv ska utses till Årets Smålänning, frågan har varit när, säger juryn.

I går på idrottsgalan var det många som var berörda och fällde en tår när sportprofiler som avlidit under 2011 hyllades. Stefan Liv som omkom i en flygolycka den 7 september fick applåder och hedrades. I dag blev han utsedd till Årets Smålänning av SR Jönköping.

Förebild för unga idrottare

– Det har aldrig varit en fråga om Stefan Liv ska utses till Årets Smålänning, frågan har varit när, skriver SR Jönköping i ett pressmeddelande.

Stefan Liv hyllas inte bara för sin fantastiska meritlista utan även för sin personlighet. Man vill också passa på att lyfta fram honom som förebild för unga idrottare.

– Han kombinerade sitt showande på isen med att vara ödmjuk både i framgång och nederlag både på och utanför hockeyrinken.

FAKTA

JURYNS MOTIVERING:

"Det har aldrig varit en fråga om Stefan Liv ska utses till Årets Smålänning, frågan har varit när.

Han har under flera års tid varit lyssnarnas val och därför känns det för oss på P4 Jönköping självklart att tilldela Stefan Liv utmärkelsen 2011.

Stefan Liv var som hockeyspelare och målvakt i HV71, Tre Kronor och som utlandsproffs en matchvinnare med en diger meritlista.

Samtidigt var han en personlighet som vann beundrare även bland motståndarna. Han kombinerade sitt showande på isen med att vara ödmjuk både i framgång och nederlag både på och utanför hockeyrinken.

Stefan Liv var också stolt över sitt ursprung - Jönköping och Norrahammar var hans hemmaplan. Genom att utse Stefan Liv till Årets Smålänning 2011 vill vi lyfta fram honom som förebild för unga idrottare."