Kallade spelarna divor – sparkades

Tränaren rasande: ”De pissar på sporten”

HOCKEY

Smedjebackens tränare Stefan Gustafsson, 24, kallade sina spelare för divor.

Straffet: Han fick sparken.

– Förklaringen var att jag hade gjort dumma uttalanden i tidningen som skadar föreningen, säger Gustafsson till DT.

Smedjebacken har haft en tung säsong i division 2 västra A och efter fredagens förlust mot Orsa fick tränaren Stefan Gustafsson nog och sågade sina spelare vid fotknölarna.

– Vad ska jag säga? Det här är det värsta jag upplevt som tränare. Vi har stora problem i gruppen. Det är en klick spelare som beter sig som divor. De pissar på sporten, sa han till Dalarnas Tidningar.

”Står för mina uttalanden”

Det dröjde inte länge förrän styrelsen agerade och sparkade Gustafsson.

– Jag har aldrig pratat med styrelsen och det är konstigt när man är a-lagstränare i en förening. De gånger jag har stött på någon av dem i ishallen har jag inte hört något negativt. I stället slår det här ner som en bomb. Det är oärligt och fegt skött av Smedjebacken HC. Jag står för mina uttalanden till 110 procent och går rakryggad ur det här, säger Stefan Gustafsson till DT.

Smedjebackens vice vd Mats Ulestig:

– Det har varit mycket diskussioner, många intressenter som har hört av sig under helgen och då kallades styrelsen samman till ett extra möte i måndags kväll och vägde in det i beslutet. Det är bara att konstatera att vi har olika syn på hur man företräder klubben och att det var riktigt att få till ett byte, säger Ulestig till DT.