Kan köpa hamburgare i NHL–stjärnans namn

Foto: Benjamin Lindkvist
Har kommit hem ”Jonte” Ericsson presenterades av Vita Hästen.
HOCKEY

Det är Jonathan Ericsson–feber i Vita Hästen.

Supportrarna kan köpa biljetter enbart till matcherna backen spelar och äta hamburgare som är prissatt efter hans tröjnummer.

– Det ska bli jättekul, jag har sett fram emot de här matcherna som kommer, säger Ericsson till Vita Hästens hemsida.

För en dryg vecka sedan kom bomben: Jonathan Ericsson, Detroit Red Wings, återvänder till moderklubben Vita Hästen.

– Det känns enormt roligt, enormt kul att han kommer. Att han vill vara med ett par matcher, att vi kan erbjuda publiken en sådan spelare. Nu får de komma och titta på en etablerad NHL–spelare och landslagsman, sa Vita Hästens klubbchef Pehr Thorell då.

28–åringen ska först och främst spela tre matcher med laget. Den första är på onsdag hemma mot Tranås och det är hans första match på flera månader.

– Det spelar ingen roll hur mycket man tränar, kör fys eller är på is. Matcher är en helt annan sak. Men just träningsformen är jag väldigt bra i, jag har ju bara tränat de senaste fem månaderna. Det var ett tag sedan jag spelade match, jag är sugen på att spela, säger Ericsson till Vita Hästens hemsida.

”Klart att det är lite skillnad”

– Det är klart att det är lite skillnad i tempo och sådant där. Men det ska bli jättekul, jag har sett fram emot de här matcherna som kommer.

Division 1–klubben är givetvis väldigt glad över att ha kunnat locka hem en NHL–spelare. Därför har de gjort ett biljett– och matpaket enbart för de som vill se Ericsson spela.

Det går att köpa en biljett som gäller för hans tre matcher (Tranås, Grästorps IK, Vimmerby HC) på hemmaplan i Himmelstalundshallen. Sedan kan fansen även köpa två 90 grams hamburgare i ett och samma bröd och priset är 52 kr, samma som Ericssons tröjnummer.

Vill spela med sin bror

Det har ryktats om att 28–åringen vill spela med sin bror Jimmie Ericsson i Skellefteå.

– Vi har inte riktigt fått chansen att spela med varandra, men det skulle vara kul. Det skulle vara jättekul att spela med honom, men att jag sitter och väntar på Skellefteå är inte riktigt sant. Än så länge finns det inga planer på att spela i Skellefteå, säger Ericsson.