NHL-backen tillbaka i svensk ishockey

Foto: JOHANNES HÄGGLUND
Jonathan Ericsson.
HOCKEY

NORRKÖPING. Jonathan Ericsson är tillbaka i svensk hockey.

Då tog Vita Hästen sin elfte raka seger.

– Varmt och jobbigt, säger Detroitbacken efter sin comeback i moderklubben.

För drygt en vecka sedan slog det ner som en mindre bomb i Hockeysverige - Jonathan Ericsson, 28, var klar för division 1-klubben Vita Hästen. I kväll, onsdag, gjorde han comeback i klubben, som han lämnade efter säsongen 2002/03.

– Det är klart att det är lite skillnad i tempo och sådant där. Men det ska bli jättekul, jag har sett fram emot de här matcherna som kommer, har Ericsson sagt tidigare

Detroitbacken fick ett varmt mottagande av de 2 762 personer som var på plats i Himmelstalundshallen när han presenterades innan nedsläpp. Redan i första bytet visade Ericsson vad som gäller. Bakom eget mål sänkte han en Tranåsspelare, som inte hade mycket att sätta emot i den närkampen. Efter 12.37 sköt Ericsson sitt första skott på mål - ett tungt slagskott, som Mantas Armalis i Tranåsmålet fick mitt i magen.

”Varmt och jobbigt”

Men det var Tranås som tog ledningen efter 16.33 genom Robin Johansson.

– Varmt och jobbigt, säger Ericsson i pausintervjun efter första perioden.

– Det är jättekul att spela inför den här publiken och kul att så många kunde komma. Alltid kul att spela matcher, det är därför man håller på.

Tranås gick i från till 2-0, men Vita Hästen kom tillbaka och vann till slut med 4-2.

Därmed är Norrköpingslaget fortsatt obesegrade i division 1 E. Serieledarna har bara tappat en enda poäng på elva matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM