”Det var blod över hela toalettgolvet”

22-åringen om den fasansfulla upptäckten efter tacklingen: ”Det sjukaste jag har varit med om”

Foto: PRIVAT
Leroy Eklöw.
HOCKEY

När motståndarens skridsko träffade honom mellan benen förstod han inte vad som hade hänt.

Men när Leroy Eklöw, 22, gick på toa gjorde han en fasansfull upptäckt.

– Det är det sjukaste jag har varit med om, säger han till Sportbladet.

Foto: Mats Tjernström
Olofströms Leroy Eklöw på isen under en match förra säsongen då han spelade i Mjölby.

Det var i förra söndagens division 1-möte med Halmstad som oturen var framme för Olofströms back Leroy Eklöw när han skulle tackla en motståndare.

Nyheter 24 uppmärksammade händelsen och Sportbladet ringde i dag upp Eklöw som berättar:

– Jag missade tacklingen lite. Han skulle åka ifrån mig och ta ett skär, då råkade han få upp klacken på skridskon som träffade mellan pungkulorna och ändtarmen.

– Jag trodde att han hade träffat pungkulorna eftersom det gjorde ont. Men jag kunde inte byta eftersom pucken åkte ner i egen zon, så jag åkte runt och hukade mig lite i en halvminut. Det kändes som att jag hade kissat på mig.

Akut till sjukhus

När Leroy Eklöw gick på toa efter andra perioden gjorde han en fasansfull upptäckt. Skridskon hade träffat urinröret.

– När jag skulle kissa skvätte det blod överallt.

Eklöw åkte akut till sjukhuset i Karlshamn tre mil bort. Där kunde läkarna först inte ge någon exakt diagnos.

– Men jag skulle ge ett urinprov. Då gjorde det så jävla ont och kom ännu mer blod. Det var blod över hela toalettgolvet. Innan hade jag känt mig ganska lugn, men då blev jag kallsvettig och orolig som fasen. Det blödde hela tiden och pulserade som från ett sår.

Eklöw blev kvar på sjukhuset över natten, men kunde skrivas ut dagen efter.

– De stoppade in en kateter på mig och nu ska det läka på som normalt, så det är ju skönt. Och läkarna har sagt att jag inte ska få några framtida men, säger Eklöw som är vid gott mod en vecka efter olyckan.

”Kan inte annat än garva”

– Det är en historia jag kommer ha med mig hela livet. Alla som spelar hockey vet ju oddsen på att träffas av en skridsko på urinröret. Jag kan inte göra annat än att garva. 22 år och kateter, haha. Gå runt med en påse på benet är väl inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Men det kunde ju ha gått mycket värre.

Hur mår du nu?

– Helt okej. Det blev som ett jack invärtes på urinröret. Utvärtes är det bara en liten blå fläck. Jag har katetern kvar, så jag får tömma påsen med jämna mellanrum. Jag ska tillbaka till sjukhuset på onsdag. Då ska vi se om jag blir av med katetern eller inte.

När kan du spela hockey igen?

– Så fort katetern är borta så står jag väl på isen igen. Det är inga bekymmer. Det är bara att slänga bort katetern och köra igen.