Bengt-Åke Gustafsson hyllas – tröjan hissas

Nummer 16 går i taket – "känner mig hedrad"

Foto: BILDBYRÅN
Den förre förbundskaptenen får tröjan hissad
HOCKEY

Det blir den första tröjan att hissas i Nobelhallen.

Och den tillhör Bengt-Åke Gustafsson, 54.

– Roligt att folk inte har glömt bort mig, säger Bengt-Åke, till NWT.

På onsdag nästa vecka firar Nobelhallen 40-årsjubileum. Då passar klubben på att hylla sin störste spelare genom tidigare, förre förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson. Tröjhissningen blir den första i Nobelhallens historia. Den sker i samband med matchen mot Djurgården.

–  Det är stort, naturligtvis och något som jag självklart uppskattar. Jag känner mig verkligen hedrad, säger Bengt-Åke till Nya Wermlands-Tidningen.

"Hjärtat i BIK"

Gustafsson fostrades i BIK Karlskoga och gick vidare till att vinna två världsmästerskap, spela ett OS, och två Canada Cup. Sammanlagt blev det 117 A-landskamper.

– Hjärtat har alltid varit i Bofors och BIK Karlskoga, och det var ju här allt började. Och det är roligt att folk inte har glömt bort mig, säger Bengt-Åke till NWT.

Framgångsrik förbundskapten

Under tränarkarriären upplevde han ett fantastiskt år 2006 då han vann OS-guld och VM-guld samma år. Det är han den enda förbundskapten som lyckats med. I dagsläget är han utan tränarjobb – men han har sina förhoppningar.

– Det gäller att hålla sig lugn och avvakta. Men det kan gå fort om något händer, säger Bengt-Åke.

Bengt-Åke spelade fyra säsonger i Karlskogas A-lag mellan 1973-1977 innan Färjestad köpte honom. Han spelade även för Karlskoga i division 1 under säsongen 1986/87.