Nylander klar för Vita Hästen

Klar för en match med division 1-klubben

Foto: BILDBYRÅN
Michael Nylander.
HOCKEY

Division 1-laget Vita Hästen får fin förstärkning i seriefinalen mot Skövde i morgon.

NHL-veteranen Michael Nylander, 40, är klar för just den matchen, till förmån för SOS Barnbyar.

– Michael spelar utan ersättning, det var ett krav från Michael själv, säger Fredrik Jensen, verksamhetschef i Vita Hästen.

Michael Nylander är en av Sveriges mest meriterade hockeyspelare med bland annat 920 NHL-matcher och två VM-guld.

Nu återförenas han för en match med lillebrorsan Peter, 36, i Vita Hästen.

– Det ska bli kul att spela och särskilt att få lira i samma lag som brorsan. Jag är spelsugen och har tränat på bra med Hästen och med SSK senaste tiden. Jag vet fortsatt inte vart jag ska spela över säsongen och tar en dag i taget. Siktet är inställt på en try out i NHL, säger Michael Nylander i ett pressmeddelande.

Målet: 50000 kr till välgörenhet

Michael Nylander spelar division 1-matchen i Himmelstalundshallen gratis.

– Michael spelar utan ersättning, det var ett krav från Michael själv. Däremot utmanar han och laget ett antal sponsorer om en insamling till SOS Barnbyar. För varje person som köper sin biljett online eller i kassan till onsdagens match går tio kr till SOS Barnbyar, säger Fredrik Jensen, verksamhetschef i Vita Hästen.

– Ett antal sponsorer har ställt upp och lägger lika mycket som matchinsamlingen genererar. Vår målsättning är att tillsammans nå 50 000 kr.

Vita Hästen, som är överlägsen serieledare i division 1E, har tidigare den här säsongen haft Detroit-backen Jonathan Ericsson i laget.

ARTIKELN HANDLAR OM