Brynäs oro - talangen till NHL-camp

HOCKEY

Dagarna innan SHL-premiären åker Brynäs backtalang Christian Djoos, 20, på NHL-läger med Washinton Capitals.

Han missar därmed de fyra första matcherna i SHL – och gör han bra ifrån sig kan han lämna Brynäs för gott.

– Jag hoppas att han inte är för bra i Washington, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén till Gefle Dagblad.

I våras skrev Christian Djoos på ett treårskontrakt med NHL-klubben Washington Capitals. Under sommaren deltog han i lagets träningscamp och inför SHL-starten åker han återigen dit för att delta i lagets rookiecamp och huvudcamp.

Djoos åker till Washington för att slå sig in i NHL-laget och kan därmed lämna Brynäs redan om några veckor.

– Han är en av våra bästa backar och vi har försökt se till att han blir kvar här. Men det är Washington som styr över Christian, det är dom som dikterar villkoren, säger Stefan Bengtzén till gd.se.

"Hoppas att han är lagom bra"

I fall Djoos skulle lämna innebär det att man går miste om en nyckelspelare och att Brynäs skulle ha en backuppsättning på bara sju man.

Men sportchef Bengtzén ser ingen anledning att leta ersättare redan nu.

–Som det ser ut just nu är det ingen fara. Vi räknar med att han kommer att vara där två veckor och det är bara att hoppas att han är lagom bra. Sedan kan han ju vara för bra, men det får vi ta då. Jag hoppas och tror att Christian kommer att bli kvar hos oss resten av säsongen när han är tillbaka, säger han till Gefle Dagblad.

Bengtzén medger dock att han följer spelarmarknaden noga och att det finns intressanta namn även om ingen värvning är aktuell just nu.