Jörgen Jönsson ny tränare i Forshaga

HOCKEY

SHL-legendaren Jörgen Jönsson, 42, tar över som tränare i division 1-laget Forshaga.

– Jag ser att jag om fem år tränar ett SHL-lag, så det här är starten och så får vi se hur långt vi kommer redan i år, säger han till P4 Värmland.

FBK:s magiska guldlag 2002 – vad hände sen med guldhjältarna?

Han har vunnit två OS-guld och två VM-guld med Tre Kronor och fem SM-guld med Färjestad. Med 285 landskamper är han Sveriges meste landslagsman genom tiderna och 2013 blev han invald i Sveriges Hockey Hall Of Fame.

Nu fortsätter Jörgen Jönssons karriär inom hockeyn.

– Det är start på en ny karriär för mig. Nu ska jag bli hockeytränare och det känns spännande att få inleda detta på hemmaplan med Forshaga som sakta men säkert klättrar uppåt, säger Jörgen Jönsson till P4 Värmland.

”Det här är starten”

Efter SM-guldet 2009 – hans femte med FBK – la ”JJ” ned spelarkarriären. Han blev kvar i Färjestad, först som assisterande sportchef, sedan som asscoach. Oktober 2012 tog han över som sportchef i Färjestad, men nästan exakt ett år senare hoppade han av sitt uppdrag eftersom han ansåg att han inte räckte till.

Därefter har han lett Färjestads U15-lag.

– Jag ser att jag om fem år tränar ett SHL-lag, så det här är starten och så får vi se hur långt vi kommer redan i år, säger Jönsson om nya tränaruppdraget i division 1.

Jörgen Jönsson – som 2012 vann han SVT:s Mästarnas mästare – kommer att fortsätta sitt arbete som expertkommentator för Radiosporten även under kommande säsong.

FBK:s magiska guldlag 2002 – vad hände sen med guldhjältarna?