Frölundajunior skrek rasistiska glåpord

”Ska lösa det internt”

HOCKEY

Juniormatchen mellan Frölunda och Färjestad fick en trist sorti.

Ett rasistpåhopp inträffade och många på isen, och på läktaren, tog illa vid sig.

– Vi har pratat med Frölunda om det som skett. De har sagt att de ska lösa det här internt och vi tolererar inte sånt här på en is. Det får inte förekomma, säger Håkan Loob, general manager för Färjestad.

Det var i slutet av träningsmatchen i Lysekil mellan Frölunda och Färjestad i lördags, ett stormöte även på juniorsidan, som det tragiska inträffade.

En duell i sarghörnet slutade med att en spelare i Frölunda gick klart över gränsen och vräkte ur sig rasistiska glåpord mot spelaren i Färjestad.

Ordvalet hördes högt och tydligt i Gullmarsborgs Ishall.

– Jag fattar att det är hett och mycket känslor på isen. Men sånt där hör inte hemma någonstans i samhället. Min spelare blev ledsen, men han tog samman och fullföljde matchen, säger Staffan Lundh, juniortränare i Färjestad.

”Alla ska förstå våra värdegrunder”

Lundh rapporterade händelsen och påhoppet till Färjestads ledning.

– Vi har pratat med Frölundas ledning om incidenten. Och de ska ta det internt med laget och spelarna. Vi gör också samma sak och ser till att alla förstår våra värdegrunder och hur man uppträder mot medmänniskor, säger Håkan Loob.

Matchen vanns av Frölunda.

– I övrigt en riktigt bra underhållande match med förvånansvärt bra tempo efter en vecka. Rinken i Lysekil något mindre till ytan och satte spelarna på lite extra prov på snabba beslut, säger Färjestads tränare Staffan Lundh.