Djurgården nollat – av Västerås

Särkijärvi hoppas på Thoresens återkomst

Tellqvist stod i Djurgårdsmålet.
HOCKEY

VÄSTERÅS. Djurgården blev nollat av Västerås och stjärnvärvningen Patrick Thoresen, 31, är fortfarande inte i speldugligt skick.

Men enligt Hans Särkijärvi är norrmannen snart tillbaka:

– Han kör nära nog för fullt på is, det är mer att vi får hindra honom från att gå på för tidigt, säger djurgårdstränaren.

Rankning: De har SHL:s bästa kedja 15/15

Djurgården vilade åtta spelare i mötet med Västerås – och det slutade med förlust. Hemmalaget vann med 1–0 efter mål av nyförvärvet Niklas Lihagen i inledningen av den tredje perioden.

En som inte kom till spel var stjärnvärvningen från SKA St Petersburg, Patrick Thoresen. Den norska landslagsforwarden gjorde ett ingrepp efter förra säsongen och enligt klubbens hemsida beräknas han bli borta i fyra veckor.

Men Hans Särkijärvi tror att Thoresen är tillbaka tidigare än så.

– Det är egentligen läkarteamet som ska svara på det, men han tränar nära på fullt nu, och jag tror att man (läkarna) har pratat om skarven augusti/september. Men vi vill inte chansa med någon spelare i träningsmatcherna.

”Bra kampmatch”

Du är inte orolig att han ska missa serieinledningen?

– Nej, nej, nej. Det är mer att vi får hindra honom, han vill gå för fullt hela tiden.

Utan Thoresen och det andra nyförvärvet från KHL, Matt Anderson (lättare nackspärr), var Djurgården uddlöst. Trots 39 skott mot Jonas Fransson och en rad lägen i power play lyckades stockholmarna inte få in pucken.

– Det var en bra kampmatch för oss. Vi fick spela mot ett tungt motstånd som jobbade på ett bra sätt och då måste man kunna agera utifrån det. Tycker vi blev lite stressade efter deras mål, säger Särkijärvi.

Redan på torsdag är det dags för Djurgårdens nästa träningsmatch. Då väntar Skellefteå på Hovet.

Rankning: De har SHL:s bästa kedja 15/15

FAKTA

Västerås–Djurgården 1–0 (0–0, 0–0, 1–0)

Målet: 1–0 Niklas Lihagen.

Skotten: 34–39 (11–9, 8–15 15–15)

Publik: 2 344