Vinst i debuten för HV71:s nya tränarduo

Laget besegrade Frölunda med 4-0 i Halmstad Arena

Foto: Foto: Bildbyrån
HV71 jublar efter mål i träningsmatchen mot Frölunda
HOCKEY

Det blev en lyckad premiärmatch för HV71 och nya tränarduon Johan Lindbom, 44, och Tim Brithén, 37.

Under fredagen besegrade man SHL-rivalen Frölunda med 4-0 i Halmstad Arena.

Efter en turbulent vår stod det i juli klart att Johan Lindbom blir ny huvudtränare i HV71 sedan Andreas Johansson fått sparken och kort därefter presenterades Tim Brithén som ny assisterande tränare.

Under fredagen premiärspelade laget i Halmstad Arena och det blev en lyckad debut för den nya tränarduon som fick se laget besegra Frölunda med 4-0.

Efter en mållös första period kunde HV71 spräcka nollan i inledningen av den andra perioden genom Mattias Tedenby och innan perioden var över utökade Chris Campoli ledningen i spel fyra mot fyra.

Christensen satte 3-0

Det blev en tuff inledning på den tredje perioden – sju utvisningar redan efter fem spelade minuter – och trots att Frölunda ryckt upp sig rejält var HV71 det effektivare laget.

I mitten av den sista perioden kunde Erik Christensen definitivt avgöra matchen sedan han tagit till vara på en felpassning och skickat in 3-0. I matchens slutskede gjorde Frölunda ett självmål och slutresultatet skrevs till 4-0.

HV71:s premiärmatch slutade alltså med vinst medan matchen var Frölundas andra sedan ispremiären. Förra veckan besegarde Göteborgslaget Färjestad med 4-2.