Hockeyn skrotar tabeller för barn

”Barn ska vara barn och inte unga vuxna”

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Ishockeyn gör som fotbollen och innebandyn och skrotar serietabeller för barn. Svenska ishockeyförbundet har beslutat att slopa tabeller för barn yngre än U13, skriver Dagens Nyheter.

– Barn ska vara barn och inte unga vuxna. Det är, tyvärr, bara att konstatera att det är en hets runt ungdomshockeyn, säger Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

Förslaget togs fram vid en ungdomskonferens i höstas och har varit ute på remiss hos distrikt och klubbar. Beslutet togs i förra veckan.

TV-pucken förändras

Förutom att serietabeller tas bort före spelarna fyllt tolv skärps också reglerna kring distriktslagsturneringarna TV-pucken och Stålbucklan. Där ska kvalspelen till turneringarna tas bort och i TV-pucken får distrikten inte selektera förrän den första januari samma år turneringen spelas, då spelarna är U15.

– Barn- och ungdomstemautredningen i sin helhet utgör en kraftsamling kring värderings- och verksamhetsfrågor inom den svenska hockeyrörelsen, dessa beslut kring tävlingsstrukturer och distriktslagsverksamheten visar att vi menar allvar med den här satsningen, säger Svenska Ishockeyförbundets utvecklingschef Henrik Haraldsson i ett pressmeddelande.

TT/Sportbladet