Luleå tog andra raka segern

Knäckte Rögle på bortaplan

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Inte en enda poäng sedan omstarten och fast i bottenstriden. Efter 3–5 mot Luleå sågar Röglespelarna sig själva.

– När vi inte är påkopplade är vi på tok för dåliga, säger lagkaptenen Christopher Liljewall.

Foto: BILDBYRÅN

Inför landslagsuppehållet tog Rögle tre raka segrar men efter 3–5 hemma mot Luleå har ängelholmarna förlorat samtliga fyra matcher sedan omstarten.

Rögle har nio poäng upp till tabellelvan Örebro och är tillsammans med Djurgården och Leksand fast i bottenstriden. Som det ser ut just nu gör de tre lagen upp om tolfteplatsen.

– Tycker man att säsongen är på väg att glida oss ur händerna är man väldigt fel ute, säger lagkaptenen Christopher Liljewall.

Han får medhåll av forwarden Daniel Sylwander.

– Klart att folk börjar resonera, men vi fokuserar inte på det. Tabellen kan vi titta på efter säsongen, då har vi förhoppningsvis vunnit tillräckligt många matcher, säger Sylwander.

Rögle föll ihop

Efter en mållös första period låg Rögle under med 1–2 inför den tredje perioden. Tre minuter in i den tacklades Daniel Sylwander av Luleåbacken Craig Schira, men domarna friade och gästernas Pontus Själin kontrade in 3–1 och sitt allra första poäng i SHL.

Sen föll Rögle ihop, såg tafatt ut och flera hemmafans lämnade Lindab arena innan slutsignalen.

– Vår energi dör så fort vi släpper in mål, det får inte hända. När vi gör 1–1 ska vi ha momentum, inte tvärtom, säger Sylwander.

Stjärnan kan bli borta länge

Under matchens gång visade Rögle flera gånger sitt missnöje mot domarna, men efteråt riktar de mest kritik mot sig själva.

– Jag tycker att vi ger bort matchen, säger Liljewall.

– Vi överarbetar många situationer. Vi är lite för mycket upp och ner, när vi inte är påkopplade är vi på tok för dåliga. Vi måste spela med större tålamod.

Noterbart är att nyckelspelaren Patrick Cehlin kan bli borta länge efter att ha ådragit sig en hjärnskakning i samband med sitt 2–4-mål.

FAKTA

BETYG

Christian Jaros, b, Luleå

Målskytt och assistläggare. Tar stora steg i sin utveckling.

Brendan Mikkelson, b, Luleå

Snyggt 2–1-mål och stark insats överlag.

Johan Harju, f, Luleå

Lagkaptenen leverade tre assist och bra spel.

Bill Sweatt, f, Luleå

Åkte visserligen på två utvisningar, men annars pigg.

Patrick Cehlin, f, Rögle

Gjorde ett läckert mål och var ett orosmoment för Luleås försvar.

Matchens bäste målvakt: Filip Gustavsson, Luleå.

18-åringen visar att han är en stor talang. Gjorde några läckra räddningar.

Matchen:

Domarna:

Jury: Eric Persson