Dramat alla älskar

Victoria & Daniel följde glödheta kvalserien på plats: ”Kul att vara här”

HOCKEY

Kvalserien är glödhet.

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling valde till exempel att se matchen mellan AIK och Västerås.

Men AIK förlorade.

– Kul att ha varit här i alla fall, säger kronprinsessan, något besviket.

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling är stora AIK-fans och paret svävade mellan hopp och förtvivlan bland drygt 6 000 andra skrikande, hoppande och sjungande hemmasupportrar på Johanneshov.

– Den här publiken är bäst i landet, inget snack om saken. Tyvärr kunde vi inte ge alla som kom en seger, säger AIK-kaptenen Dick Tärnström med en suck.

”Föll tillbaka”

Kvalseriestarten blev en mardröm för AIK. Västerås tog snabbt ledningen genom Patrik Juhlin och Sebastian Meijer satte 2–0 knappt 14 minuter in i matchen – trots att det var hemmalaget som styrde och ställde på isen.

– Vi började bra, men föll sedan tillbaka. Jag tror det var lite nerver inblandat på sina håll. Många i laget har aldrig tidigare spelat i kvalserien, säger Dick Tärnström.

AIK gick i kapp och hade 2–2 i mitten av tredje perioden, men då gjorde Pär Arlbrandt 3–2. Men AIK gav inte upp – utan kvitterade på nytt – men i förlängningen kunde Västerås Henrik Nordfeldt till slut avgöra.

– Det är inte så mycket att säga. Vi gjorde för många individuella misstag i dag och dessa utnyttjade Västerås skickligt. Men vi hade massor av chanser och borde ha satt någon puck till, säger Dick Tärnström.

Förkrossande

AIK vann skotten med förkrossande 46–14.

– Samtidigt fick vi ju en poäng och det är bättre än ingen alls, säger Dick Tärnström.

Laget är högt uppskrivet inför kvalserien, men Dick Tärnström vill skruva ner förväntningarna en aning.

– Jag vet att vi kan vinna mot alla lagen, men samtidigt håller jag inte med om att vi skulle vara en av favoriterna i serien. Lagen från elitserien borde ha pressen på sig, säger han.

I morgon väntar en svår match för AIK – Södertälje borta – och Dick Tärnström lovar att laget nu har skakat av sig den värsta kvalserienervositeten.

– Det är bara att gå ut och köra. Nu är vi inne i det här, säger han bestämt.