Vilken tackling är egentligen värst?

Växjös gav matchstraff
– Västerås friades helt

Foto: TV4 Sport
HOCKEY

Två knätacklingar avgjorde.

Västerås gav ingenting – Växjös gav matchstraff och två baklängesmål.

– Jag är beredd att slå vad om att de gör samma sak, säger Lakerstränaren Janne Karlsson.

Västerås slog Växjö med 3-1. Det avgörande rycket gjorde hemmalaget i andra perioden då David Lundbohm fick matchstraff efter en knätackling.

I powerplayet sköt först Kalle Olsson 2-0 på en retur framför mål. Strax efteråt styrde veteranen Stefan Hellkvist in 3-0.

Karlsson vansinnig på nivån

I pausen till tredje perioden var Växjötränaren Janne Karlsson vansinnig. Men inte på målen, inte på Lundbohms tackling – utan på domaren Sören Perssons agerande efter andra periodens sjuttonde minut.

Det var då Västerås Niklas Olausson brutalt körde på Växjös Emil Rantatalo-Thomas. Situationen var snarlik Lundbohms tackling, men gav inget straff alls.

– Hoppas Sören går hem och tittar på händelserna på video. Det kanske hjälper honom till nästa match, så att han kan bedöma bättre då, sa Karlsson til TV4 Sport.

Västerås tränare Lars Ivarsson håller inte alls med Karlsson, han tycker inte ens att det är värt att diskutera.

– Knätacklingen vi får är klockrent matchstraff. Sedan vet jag inte varför de diskuterar höfttacklingen. Det är hockey, det är inga konstigheter, säger han till TV 4 Sport.

”De dödar matchen där”

Växjö stred in 3-1-målet genom Robert Rosén i inledningen av tredje perioden, men kom inte närmare. När Janne Karlsson summerar matchen efteråt är han säker: det var inte missarna i tredje utan situationerna i andra perioden som avgjorde.

– Vi gör en bra sistaperiod, men kommer inte riktigt till. Vi drar på oss utvisningar och de dödar matchen när de får spela fem minuter i powerplay, säger han till TV4 Sport.

FAKTA

Västerås–Växjö 3–1 (1–0, 2–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (15.53) Pär Arlbrandt (Niklas Olausson).

Andra perioden: 2–0 (8.20) Kalle Olsson (Jonas Leetman, Sebastian Ström) spel fem mot fyra, 3–0 (9.09) Stefan Hellkvist (Niklas Olausson) spel fem mot fyra).

Tredje perioden: 3–1 (3.07) Robert Rosén (Patrik Carlsson, Christian Magnusson) spel fem mot fyra.

Skott: 21–28 (8–8, 8–8, 5–12).

Utv, Västerås: 4x2. Växjö: 5x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Sören Persson, Lidköping.

Publik: 3 006.