Dif: Kom igen AIK!

Anger håller på rivalen: ”Jag vill att AIK går upp”

Foto: MAGNUS WENNMAN
Roger Melin har uppförsbacke.
HOCKEY

Stora delar av hockey-Sverige vill se AIK i elitserien.

Till och med spelarna i Djurgården.

– Jag håller tummarna för AIK, säger Dif-forwarden Niklas Anger.

Niklas Anger.

Ishockeyn har länge varit iskall i Stockholm och förklaringen – enligt många – är att AIK och ärkerivalen Djurgården inte spelar i samma serie.

Nu är AIK i kvalserien och trots två raka förluster – i går blev det 1–3 mot Södertälje – finns chansen till avancemang kvar.

– Det är klart att man följer deras väg i kvalserien. Konstigt vore väl annars. Och det är klart att jag vill att AIK går upp, säger Niklas Anger till Sportbladet.

Han har spelat i elitserien med både AIK och Djurgården och minns derbyna i slutet av 90-talet med förtjusning.

– Tänk att spela inför 13 850 skrikande åskådare i Globen... Jag tror alla spelare längtar efter att få göra det igen, säger Niklas Anger.

Han ser givetvis AIK som en konkurrent, men konstaterar att hockeyn i Stockholm – och rivaliteten mellan klubbarna – är viktig för hela landet.

– Vi borde så klart spela i samma serie. Skulle man få upp hockeyintresset i Stockholm så sprider det sig till hela landet. Inte minst fokus från riksmedia blir större om AIK och Djurgården spelar i samma serie, säger Niklas Anger.

AIK har inte gett upp

Han upplever att ishockeyn redan så smått börjar vinna mark i Stockholm.

– Det känns som om det pratas mer hockey i alla fall och ser man till våra matcher på Hovet så har intresset varit stort. Det är otroligt roligt. Med AIK i samma serie skulle det så klart bli ännu bättre, säger Anger.

AIK har inlett kvalserien knackigt, men än är inte slaget förlorat och tränaren Roger Melin tror att laget kan ta många skalper i fortsättningen.

– Vi är på inget sätt favorit, men vi har ett bra lag och kan med lite tur vara med och kriga där uppe. Än har vi inte gett upp, säger han.