Rådet till domaren: Ta ditt liv, Morgan

Han attackeras av Black Army: ’Är smaklöst’

Foto: KAI REHN
Hotad Morgan Johansson blev attackerad på Black Armys hemsida. Foto: KAI REHN
HOCKEY

”Uppmaning: Ta ditt liv, Morgan Johansson”.

Domarattacken finns publicerad på Black Armys hemsida och får AIK-ledningen att ta kraftigt avstånd från sin supporterförening.

– Det är fullkomligt åt helvete, säger klubbens ordförande Mats Hedenström.

Black Armys hemsida.

Det är domaren Morgan Johansson insats i AIK:s kvalserieförlust mot Södertälje i söndags som fått fansen att gå i taket.

Nu har Black Army, AIK:s officiella supporterförening, publicerat ett inlägg på sin hemsida där Morgan Johansson uppmanas att ta sitt liv.

Black Armys ordförande Victor Capel säger att han inte sett inlägget.

Reaktion på insatsen

– Jag har varit på semester så jag har varken sett Södertälje-matchen eller det där inlägget. Jag vet inte vem som har skrivit det heller. Men det är väl en reaktion på hans insats i den matchen, jag antar att han inte är så jävla omtyckt.

Kommer du att agera i egenskap av ordförande?

– Nej, formuleringen är kanske inte klockren men jag tycker inte att det är så allvarligt att vi måste ta bort det. Man kanske inte ska ta det så bokstavligt heller.

”Åt helvete”

AIK Hockeys ordförande Mats Hedenström blir upprörd när hör talas om Black Armys agerande.

– Det är fullständigt oacceptabelt. Man måste skilja på sak och person, och även om man är upprörd på Morgan Johansson så är det fullkomligt åt helvete att skriva såhär. Vi blev bortdömda mot Södertälje men det får man diskutera kring som vuxna människor, det här är inte okej, säger han.

Kan du göra nånting?

– Formellt har jag ju ingen makt över vad Black Army skriver på sin hemsida, men det är klart jag kommer att kontakta dem och försöka förmå dem att ta bort det här. Det är oacceptabelt och dessutom väldigt smaklöst.

Morgan Johansson vill själv inte kommentera inlägget.

– Nej, jag är över huvud taget inte intresserad av att prata om det, säger han.

FAKTA

Fler domare som blivit dödshotade

28 oktober 1995:

Djurgården får stryk mot Halmstad och det kokar i publiken. En man, som sedan dess är känd som ”Terror-Tommy”, springer in på plan och hoppsparkar domaren Anders Frisk i ryggen.

5 oktober 2006:

Bofors-supportrar attackerar domaren Niklas Persson och hans linjemän Klas Ahlander och Emil Ryd med spottloskor och snus.

2 juni 2007:

EM-kval. Danmark–Sverige. 3–3 i den 89 minuten när Sverige får straff. En dansk supporter springer från läktaren och är en hårsmån från att komma åt tyske domaren Herbert Fandel, stoppas anbart av Michael Gravgaard.

ARTIKELN HANDLAR OM