”Jobbar dygnet runt för Leksands bästa”

Sportchefen Mikael Lundström bemötte sågningen från P-O Ejendal

Foto: TV4
Mikael Lundström.
HOCKEY

Leksands sportchef Mikael Lundström kapades brutalt av klubbens storsponsor.

I dag bemötte en pressad Lundström kritiken.

– Jag jobbar dygnet runt för föreningens bästa.

Det var i fredags som Leksands storsponsor P-O Ejendal sågade Leksands ledning, med sportchefen Mikael Lundström i spetsen, vid fotknölarna.

– Det sportsliga ledarskapet har varit under all kritik, sa Ejendal till TV4 och hävdade att Lundström gör ett dåligt jobb.

– Jag pumpar inte in några pengar när de sköts på ett så dåligt sätt som de gjort hittills.

I dag, i samband med Leksands ödesmatch mot Växjö, fick Lundström chansen att bemöta kritiken i TV4:s direktsändning.

”Får står för honom”

Men Lundström vill inte ge sig in i någon pajkastning med P-O Ejendal.

– Jag har inga som helst kommentarer till det. Det får stå för honom och sedan får andra bedöma det. Det är fullständigt felaktigt av mig att bedöma det, säger Lundström till TV4 Sport.

– Jag mår bra. Jag vet att jag har gjort mitt allra bästa, det är det viktiga. Jag har jobbat hårt under de här åren. Det finns andra saker att lyfta fram än enbart att vi har misslyckats att ta oss tillbaka till elitserien. Chansen finns fortfarande och det är det vi jobbar med nu.

”Kapacitet att gå upp”

Lundström fick sedan försöka beskriva orsaken till Leksands misslyckande:

– Vi har missat två säsonger, men med olika scenarion. Första säsongen hade vi inte ett lag som räckte till. Förra året hade vi det, men förlorade tre matcher, bland annat två mot Brynäs som hade en fantastisk målvakt, och sedan klappade vi ihop mot Rögle. Men vi var nära.

Och Lundström har inga planer på att ge upp frivilligt.

– Det här laget har kapacitet att gå upp. Vi visste att vi hade en svår inledning, men hade räknat med att ha tre eller fyra poäng. Bedömningen om jag ska vara kvar gör inte jag. Men jag vill vara kvar, har ett kontrakt att jobba efter och jag jobbar dygnet runt för föreningens bästa.

– För oss i föreningen finns det en sak att göra, det är att vinna den här matchen. I några andra banor funderar inte jag.

Fotnot: Intervjun gjordes i den första periodpausen. Växjö vann sedan matchen med 3–2.