Godnatt, Leksand

Hemmalaget utbuat efter förlusten mot Växjö

Foto: Micke Gustafsson / SCANPIX
HOCKEY

Godnatt, Leksand.

Chockförlusten, 2–3 hemma mot Växjö, innebär att drömmen om elitserien är krossad – igen.

En uppgiven hemmapublik buade ut sitt eget lag.

– Klart man är besviken, säger nye tränaren Christer Olsson.

– Det känns tomt, säger lagkaptenen Pelle Prestberg.

Leksand vann allsvenskan i överlägsen stil. Men för tredje säsongen i rad infann sig kvalseriefrossan.

Efter tre inledande förluster fick tränarduon Tomas Kempe/Thomas Jonsson sparken och ersattes av juniortränarna Christer Olsson/Niklas Eriksson.

Det hjälpte dock föga i dagens måstematch hemma mot Växjö.

Gästerna från Småland vann med 3–2 och behöver inte alls skämmas för segern.

Brage sänkte Leksand

Leksand inledde annars med att bombardera Växjö med skott – men gästernas unge målvakt Axel Brage storspelade och stod emot allt. I stället small det omgående åt andra hållet.

I en snabb kontring tog Patrik Carlsson några skär in i Leksands zon och snärtade upp 1–0 i nättaket bakom Eddie Läck, som för dagen ersatt Jere Myllyniemi.

En präktig kalldusch för den redan härdade publiken i Ejendals Arena.

Leksand buades ut

Men Leksand kom tillbaka innan första perioden var över. Mikael Karlberg smekte efter 14.33 fram en passning till Pierre-Edouard Bellemare, som direktsköt pucken i krysset.

Men i andra perioden tvärdog Leksands anfallsspel. Efter bara tre skott i mittakten buades hemmalaget ut av sina egna fans.

– Man förstår att spelarna är ansträngda mentalt. Men vi kan inte titta tillbaka. Nu gäller det att våga och vinna de här små momenten som vi i andra perioden var lite för blöta i, sa Christer Olsson till TV4 Sport inför den tredje perioden.

Prestberg kvitterade...

Men Leksands spelare föreföll mer rädda för att förlora än sugna på att vinna. Spelet var krampaktigt och låst – och 6.27 in på tredje perioden kom 2–1 för Växjö.

Gustav Hjalmarsson tilläts pinsamt enkelt vända bort Elias Granat och Hjalmarsson spelade fram Johan Markusson som stötte in pucken i nät.

Leksand vägrade dock ge upp. Med knappt fem minuter kvar klev lagkaptenen Pelle Prestberg fram när det som bäst behövdes. Skarpskytten trampade innanför blå och avlossade ett skott som nog Axel Brage borde ha tagit.

Men glädjen i Ejendals Arena förbyttes snabbt till sorg. Pierre-Edouard Bellemare drog på sig en huvudlös utvisning för roughing och Växjö utnyttjade det numerära överläget skoningslöst.

...förgäves

Robert Rosén snärtade iväg ett handledsskott som gick in i krysset bakom Eddie Läck.

Ridå ner för Leksand – igen.

– Vi har ett lag som är nog bra att gå upp i elitserien, men lyckas inte sätta de chanser vi skapar. Känslan just nu är ungefär som att förlora en SM-final. Det svider verkligen, säger lagets kapten Pelle Prestberg till TT.

– Om vi var för passiva i andra perioden får jag ta på mig det. I sista försöker vi, men pucken vill inte in, säger Christer Olsson till TV4 Sport.

Olsson hade direkt efter matchen ingen åsikt om Bellemares utvisning.

– Jag såg inte vad som hände, så jag har ingen åsikt.