Kennys tröst efter segern

”Vi har inte glömt kvalserien i fjol”

HOCKEY

ÄNGELHOLM. AIK krossas av Rögle och det ser ut som om Rögle och Södertälje redan avgjort kvalserien.

Då kommer trösten från skåningarnas lagkapten Kenny Jönsson:

– Vi hade tre poäng efter fyra omgångar i fjol. Sedan vände allt, säger han.

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Rögle krossade AIK i går.

Det kändes som AIK:s chans att nå elitserien låg i att slå Rögle på bortaplan i går. AIK som imponerat och fört spelet i båda tidigare förlustmatcherna mot Västerås och Södertälje.

– Men den här kvällen blev vi överkörda. Vi var totalt oinspirerade och det får jag ta på mig, säger en besviken tränare Roger Melin.

Upp i serieledning

Det blev 5–1 till slut och Rögle imponerade med sin tyngd och beslutsamhet och gick dessutom upp i serieledning då SSK tappande poäng mot Västerås.

Men Rögle är inte nöjda.

– Vi ser redan fram mot nästa match, säger Kenny Jönsson.

– Vi har inte glömt kvalserien i fjol. Vi vet hur fort det kan svänga om du vinner några matcher i rad. Det var det som hände oss i fjol och vi tog oss till elitserien i kvalseriens absolut sista minuter.

Kan rädda spänningen

Det är Rögle – eller Södertälje – som kan rädda spänningen i kvalserien eftersom de två ledarlagen möts för första gången i morgon i Södertälje och sedan i en snabb retur i Ängelholm på fredag.

Samtidigt möts AIK och Växjö hemma och borta. Vinner Rögle eller Södetälje båda matcherna och AIK eller Växjö de andra två är avståndet en enda poäng.