Mot elitserien – med grishockey

Tränaren ritade teckning för att tända spelarna: Måste ha glimten i ögat

Foto: ANDREAS BARDELL
Det står på lappen: ”Om någon är trött och inte orkar spela enkel, rak uppoffrande grishockey, om krafterna är slut och tålamodet inte räcker till – tala om det för oss andra nu! Alla inom ramen för sina möjligheter, ska ta sitt an- svar för laget! Gör vi det har vi poäng med oss hem i morgon! (I dag). Grunden till vinst i morgon är att: – vara enkel – åka fort till utgångsläget – hålla ihop laget”
HOCKEY

SÖDERTÄLJE Rögle fortsätter att vinna i kvalserien.

Nyckeln till 4–2-segern mot Södertälje: grishockey.

– Man måste ha glimten i ögat trots att det är en äcklig serie, säger succétränaren Gunnar Persson.

Persson.

Gunnar Persson visste vad som skulle krävas för att ta poäng borta mot Södertälje. Det handlade bara om hur han enklast kunde förmedla budskapet till spelarna.

Resultatet ser ni här ovan.

En Röglespelare med ett grishuvud och några korta taktiska direktiv.

– Jag är ju inte så bra på datorer och sånt, så jag fick ta hjälp av Olof (Erikzon, Rögles informationschef) för att få till den, säger Persson.

Riktlinjerna

I måndags åkte bilden upp på väggen i Rögles omklädningsrum. I går satt den i omklädningsrummet i Axa Center under den tuffa bortamatchen mot Södertälje.

– Vår ambition var att spela grishockey, men jag tycker inte vi klarar av det. Det är bara sista 15 minuterna vi följer riktlinjerna vi kommit överens om, säger Persson.

Två mål på 39 sek

Med tolv minuter kvar av toppmötet i kvalserien ledde Södertälje med 2–1. Men med två mål på 39 sekunder vände Rögle till seger.

Skåningarna har bara tappat en poäng på de fem första matcherna och har skaffat sig ett ypperligt läge inför avslutningen.

Kommer grishuvudet att sitta på väggen när ni möter Södertälje på fredag?

– Nej, på hemmaplan återgår vi nog till speed och fart. Vi måste våga spela ut mer på hemmaplan.