Välkommen tillbaka, Rögle

Vann seriefinalen - nu är elitserieplatsen i princip klar

Foto: Scanpix
HOCKEY

Rögle vann seriefinalen efter straffdramatik.

Nu är vägen tillbaka till elitserien vidöppen.

Det var ingen vidare hockey som publiken bjöds på i Lindab Arena. Matchen kändes som ett avslaget möte i omgång 25 i elitserien. Både Rögle och Södertälje verkade sakna skärpa, glöd och vilja. Märkligt med tanke på att kvalserien nu går in i ett avgörande skede.

Det var först i tredje perioden (1–1 efter de två första) som det började hända saker. Först stod Södertäljes målvakt Björn Bjurling för en rejäl målvaktstavla. Jakob Johanssons slängde iväg ett långskott som via Bjurlings plock letade sig in i mål. Men bara minuten senare kvitterade SSK på nytt genom Daniel Josefsson som har fyra säsonger bakom sig i just Rögle. De sista tio minuterna bevakade konkurrenterna mest sina poäng.

I princip klara

I förlängningen var främst Rögle närmast segern, men Bjurling spikade igen. I straffavgörandet, för att dela ut bonuspoängen, avgjorde Rögles Jakob Johansson. Och poängen innebär att lagen drygar ut avståndet ner till de jagande klubbarna.

Femman AIK avfärdade nämligen Växjö med 2–0 och sexan Leksand vann enkelt över Västerås med 5–3.

Med fyra omgångar kvar av kvalserien har Rögle 16 poäng, nio fler än trean Växjö och fyran AIK. Ett försprång som laget från Ängelholm knappast borde tappa.

Ytterligare text inom kort.

TT