”Vinner vi inte så kör vi av”

Måstematch för Leksand om det ska bli någon elitserie

HOCKEY

Leksand är på väg att misslyckas för femte året i rad.

Förlust i kväll – då är ett nytt kvalseriefiasko ett faktum.

– Om vi vunnit hemma mot Rögle hade vi haft autobahn till elitserien, men nu är stigen krokig. Vinner vi inte nu kör vi av, säger klubbens storsponsor Per-Olof Ejendal.

Leksand vann, för tredje året i rad, allsvenskan i överlägsen stil. Men när det blev dags för kvalserien tog det tvärstopp direkt.

Skrällgänget Almtuna vann med 4–2 och gav Leksand stora darren. Efter fem omgångar har Leksand bara sex poäng och ligger fyra. Blir det förlust borta mot Rögle i kväll är det femte året i rad som masarna kollapsar i kvalserien.

”För länge”

– Jag vet inte hur många år det är, men det är för länge, säger Per-Olof Ejendal som är vd, styrelseordförande och ägare av Ejendals Arena.

– Det har varit en darrig säsong. Jag hade hoppats mer på kvalserien, men sedan blev Peter Nordström skadad och så gjorde vi det vanliga misstaget att få stryk i första matchen. Om vi hade vunnit mot Almtuna hade det förmodligen gått enklare i fortsättningen. Men Almtuna hade inget att förlora, bara att vinna. Och Leksand hade väl nerverna utanpå skjortan.

Varför knyter det sig i kvalserien?

– Det är nu det gäller, det är nu nerverna kommer fram. Det var nån på jobbet som pratade om ”Leksandskänslan”, att man kommer in i den där trallen att man har dåligt självförtroende. Det har gått dåligt tidigare år och då har man inget självförtroende, ingen självsäkerhet. Traditionens makt är stor, det är psykologiskt.

Kommer du sponsra Leksand i framtiden?

– Ja, på ett eller annat vis.

Oavsett hur det går mot Rögle?

(lång tystnad)

– Ja...