Skadefri Öqvist ska frälsa mästarna

”Jag är taggad”

HOCKEY

Skadehelvetet är över för Josefin Öqvist.

Det ger mästarna Linköping hopp inför en ­säsong då de tyngsta namnen försvunnit.

– Det ska göra ont att möta oss i år, säger hon.

Dagens allsvenska premiär mellan Linköping och Göteborg präglas av motstridighet.

Hemmalaget är regerande mästare – men gästerna favoriter till guldet.

– Jag tycker det är perfekt att Göteborg har favoritskapet så att vi kan lura där bakom. Alla i laget är taggade och vi kommer att ha bra fart i laget, spela­ med hög press och vara aggressiva, säger Linköpings Josefin Öqvist, 26.

Inte en enda match

Hon räknar sig själv som ett nyförvärv trots att hon spelat 125 matcher för Linköping sedan 2005.

Fjolåret förstördes av en efterhängsen ljumskskada – och hon spelade inte en ­enda match när klubben tog sitt första SM-guld.

– Det kändes förjävligt. Men samtidigt var det mina kompisar som vann och jag gladdes med dem och med klubben. Men skulle vi vinna i år igen kommer jag att räkna det som mitt första guld.

Frågan är bara om östgötaklubben kan upprepa fjolårssuccén när tunga namn som Caroline Seger, Sara Larsson, Kosovare Asllani och Jessica Landström samtliga lämnat laget för proffsspel i USA.

Göteborg utmanar

Linnea Liljegärd, 21, skyttedrottning för Göteborg i fjol och motståndare till Linköping i dag, tror att de regerande mästarna blir att räkna med även i år.

– Det behöver inte alltid vara en nackdel att tappa många spelare, för då tvingas andra kliva fram och ta ansvar. Jag tror LFC blir en av favoriterna till guldet.

Tillsammans med Göteborg?

– Vi tycker själva att vi är bra och det är så klart kul när andra också gör det. Förhoppningsvis bättrar vi på vår fjärdeplats från förra säsongen och når pallen – och det tror jag att vi gör.