Almtuna med i matchen igen

Nollade jumbon Växjö

Foto: Bildbyrån
Jonas Rönnqvists lag har fortfarande chansen att nå elitserien.
HOCKEY

Almtuna såg uträknat ut.

Men efter 4–0 mot Växjö lever fortfarande drömmen om en elitserieplats.

– Skulle det lyckas vore det hur stort som helst, säger Mikael Aaro.

Efter förlusterna mot AIK och Södertälje såg hoppet om en elitserieplats för Almtuna ut att mer eller mindre vara borta.

Men i kvalserien svänger det snabbt. I kväll van laget med 4–0. Det, i kombination med de andra resultaten i kväll, gör att Almtuna faktiskt har chansen att ta klivet upp till elitserien. Laget har fyra poäng upp till Rögle med två matcher kvar att spela.

– Ja, teoretiskt är vi med i alla fall. Vi får vinna våra matcher, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Mikael Aaro, som inledde målskyttet för Almtuna i kväll.

”Har knappt hall”

Så väldigt stora drömmar om elitserien tycks Aaro dock inte ha.

– Man har inte funderat så mycket på det. Som det ser ut har vi ju inte ens hall att spela i. Vi ser det väl mer bara som att vi tar våra matcher, sedan så får vi se. Bär det hela vägen så vore det ju fantastiskt. Men jag vet inte om Uppsala och Almtuna är redo för elitserien.

Men det vore väl häftigt om det räckte hela vägen?

– Absolut! Självklart är det så, det vore hur stort som helst. En av de största skrällarna i hockeysverige på väldigt länge.

Överlägsna i andra

Vinsten mot Växjö var helt odiskutabel. Efter en hyfsat jämnt förstaperiod tog Almtuna över totalt i den andra perioden där de vann skottstatistiken med förkrossande 20–3.

FAKTA

Almtuna–Växjö 4–0 (0–0, 2–0, 2–0)

Andra perioden: 1–0 (6.04) Mikael Aaro (Fredrik Vestberg, Johan Jonsson) spel fem mot fyra, 2–0 (15.17) Jimmie Kraft (Johan Andersson, Fredrik Vestberg).

Tredje perioden: 3–0 (9.13) Johan Jonsson (Carl Gustafsson, Fredrik Vestberg), 4–0 (17.26) Elias Fälth (Robert Kimby, Fredrik Vestberg) spel fem mot fyra.

Skott: 39–14 (10–5, 20–3, 9–6).

Utv, Almtuna: 4x2. Växjö: 8x2.

Domare: Mikael Sjöqvist, Karlstad, David Bergman, Stockholm.

Publik: 1 254.