Bortdömt mål kan avgöra kvalserien

Hade puck i mål – men domaren dömde bort det

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Rögle hade kvitteringspucken inne mot AIK.

Och blev rasande när domare Thomas Andersson underkände målet.

– Otroligt, jag såg pucken ligga fri hela tiden, säger Abid.

Rögle hade på två minuter gått från 2–5 till 4–5.

Då gled Ramzi Abid in framför mål på en offensiv retur.

– Jag tryckte till igen och såg pucken glida in. Men domaren hade redan blåst och påstod att pucken var blockerad, säger Abid.

Men Abid och övriga rögleiter var övertygade om att målet var korrekt.

– Jag såg ingen blockering av pucken och det gjorde ingen annan heller, Domaren blåser för snabbt, innan han vet var pucken är. Det är dåligt, säger Rögletränaren Pelle Svensson.

Kollade videokameran

Både Svensson och Abid bad Andersson om att kolla videokameran.

– Men eftersom han blåst av innan sa han att han inte kan kolla kameran, säger Abid som efter var grymt besviken och ansåg att Rögle rånats på ett korrekt kvitteringsmål.

– Pucken är fri när jag trycker in den. Det hade varit ett väldigt betydelsefullt mål för oss. Men med all erfarenhet vi har i det här omklädningsrummet ska vi ta elitserieplatsen ändå.

Pelle Svensson var minst sagt tveksam till domarnas insats i Lindab Arena.

– Det var som om de limmat fast kulan i pipan efter första perioden och slutade blåsa. Enda gången lyckades få ljud i pipan var när vi kvitterade, och då var det fel, säger Pelle Svensson.

Inget power play

Även AIK:s tränare Roger Melin var förundrat över domarinsatsen.

– Vi hade inte ett enda powerplay på 60 minuter. Det är väldigt ovanligt och det var inte direkt så att det saknades utvisningssekvenser, säger Melin.

I sista perioden fick Rögles lagkapten Eric Beaudoin den stora kvitteringschansen. Med öppet mål och oattackerad vid högra stolpen missade dock Beaudoin pucken.

– Jag vet inte vad som hände. Jag hade kontroll på klubban, jag hade kontroll på pucken och jag hade kontroll på mig själv. Ändå lyckades jag missa, säger Beaudoin som dock fortfarande tror Rögle räddar sin plats i elitserien.

– Vinner vi de två matcher som är kvar kan ingen gå om oss, så det ska vi göra.

FAKTA

Rögle–AIK 4–5 (1–2, 3–3, 0–0)

Första perioden: 0–1 (6.21) Henrik Eriksson (Andreas Jungbeck) , 0–2 (10.10) Daniel Bång (Christian Sandberg, Johan Ryno), 1–2 (17.18) Mattias Sjögren (Daniel Glimmenvall).

Andra perioden: 1–3 (1.13) Tobias Ericsson spel fyra mot fem, 2–3 (2.34) Mario Kempe (Daniel Glimmenvall, Dominik Granak) spel fem mot fyra, 2–4 (5.00) Henrik Eriksson (Mikael Österberg), 2–5 (5.24) Daniel Bång, 3–5 (12.53) Mario Kempe (Mattias Sjögren, Simon Hjalmarsson), 4–5 (14.37) Giulio Scandella (Ramzi Abid).

Skott: 42–25 (12–13, 15–8, 15–4).

Utv, Rögle: 2x2. AIK: 6x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 4 989.