Södertälje klart för elitserien

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Södertälje kommer att spela elitserieishockey även nästa säsong. Det stod klart trots att Södertälje förlorade hemma mot AIK med 1–2 efter förlängning i den nästa sista omgången i kvalserien på torsdagskvällen.

– Jag var inte så nervös inför kvalserien utan hade mer av samma pirr som inför elitseriematcherna. Sedan vann vi fem raka. Men när vi började kryssa kom mer nerver, fast aldrig panik, säger tränaren Peter Popovic till Länstidningen.

Ställningen var 1–1 efter ordinarie tid och det innebar att Södertälje med en poäng säkrade vidare spel i högsta serien.

Efter det jublade Peter Popovic mest av alla.

– Jag är 100 procent känslomänniska och har inga problem att visa det. Det är på gott och ont. Jag kan bli så arg att jag nästan river omklädningsrummet också. Men spelarna köper det, de veta att det är äkta, säger tränaren Peter Popovic.

SSK-målskytten Pelle Hallin kände mest lättnad.

– Det blir ju så när man kommer uppifrån. För de nerifrån är det som att vinna SM-guld för oss är det mest bara lättnad. Men vi är glada som fan!, säger han och medger att det blev nervöst när AIK-backen Dick Tärnström satte kvitteringen till 1-1 efter 13.40 av andra perioden.

– Klart det var nervöst, det är inget snack om det. Men vi sa att vi inte ska bjuda på någonting.

TT/Sportbladet