Biljettkaos – då kan Hovet stormas: ”Vi kan hantera det...”

HOCKEY

Trots att det cirkulerar rykten om stormning av Hovet när AIK möter Växjö i kvalserien är inte supporterpolisen speciellt orolig.

– Sådana rykten kommer ofta upp vid avgörande matcher. Jag tror vi kommer kunna hantera det, säger Peter Sjöström på supporter­polisen i Stockholm.

Foto: BILDBYRÅN
Biljetterna till AIK:s avgörande match mot Växjö sålde slut fort.

Det var efter den förra omgången i kvalserien som det enorma intresset för AIK-Växjö kom till. AIK sudden-vann mot Södertälje­ samtidigt som övriga konkurrenters resultat gick Solnalagets väg. Nu har AIK allt i egna händer och kan på söndag, vid vinst, ta sig tillbaka till elitserien.

Biljetterna snabbt slut

– Det finns ett antal supportrar som inte fått tag i biljett. De vill se matchen. Förhoppningsvis går de och ser matchen på tv, säger ­Peter Sjöström.

Biljetterna till matchen tog snabbt slut och flera supportrar blev utan. På AIK-forum på internet har det diskuterats om en eventuell stormning.

Supporterklubben Black armys ordförande, Victor Capel, uppskattar inte ryktena.

– Det är inte bra. Man har kunnat köpa biljett till hela kvalserien. Är man ute i sista stund får man stå sitt kast.

Ta hand om biljetthajar

En annan sak som det pratats om på forumen är att man ska ”ta hand om” personer som säljer biljetter svart på plats. Så här står det bland annat på Gnagarforum:

”Aktiva AIKare planerar ”omhändertagande” av ­diverse biljetthajar utanför hovet, fritt fram för vemsomhelst här inne att delta!!!!”

– Det här har hänt vid flera tillfällen, säger Peter Sjöström.

Fotnot: Matchen AIK-Växjö sänds i Viasat Hockey 16.00 söndag.

Tobias Ahlén

ARTIKELN HANDLAR OM