”Inte nyansernas mästare direkt”

Mikael Fahlander kan anmälas efter attacken mot Rådbjer

Foto: scanpix, bildbyrån
HOCKEY

Efter attacken mot domaren Ulf Rådbjer planerar domarbasen Peter Andersson att anmäla Mikael Fahlander till hockeyförbundets disciplinnämnd.

– Det här är hans privata åsikter, inte föreningens och som jag förstått det så avser de att anmäla det här, säger Örebros ordförande Claes E Hallqvist.

Det var efter Örebros 6–7-förlust mot Rögle i den första omgången av kvalserien till elitserien i går som Örebro-profilen Mikael Fahlander gick till verbal attack mot domaren Ulf Rådbjer.

– Han är den störste idioten som någonsin beträtt en is, dundrade Fahlander.

Domarbasen besviken

När Sportbladet pratar med domarbasen Peter Andersson dagen efter är han både besviken och förbannad.

– Det är ett beklagligt utspel från en företrädare för en förening på den här nivån. Han har gått långt utanför ramarna och det är rena personangrepp han kastar ur sig, säger Peter Andersson.

– Vi har i regel inga problem att personer har åsikter och domslut till exempel, det kan till och med vara relevant, men det här är bara ytterst beklagligt. Vi kommer att diskutera hur vi ska gå vidare med det här.

Hur?

– Det kommer vi att prata om under dagen.

Enligt Örebros ordförande Claes E Hallqvist har domarbasen redan bestämt sig för att göra en anmälan till hockeyförbundets disciplinnämnd vilket är ytterst ovanligt när det handlar om en person som inte står i direkt anslutning till laget har uttalat sig i media.

– Jag har pratat med Peter Andersson i dag och de avser att anmäla honom till disciplinnämnden, säger Hallqvist.

Mikael Fahlander sitter med i Örebro Hockeys sportgrupp som bland annat jobbar med spelarvärvningar.

”Hans privata åsikter”

Hallqvist tar avstånd från Fahlanders åsikter men säger att klubben inte kommer att agera mot honom på något sätt.

– Vi kommer inte att göra någonting. Det här är hans privata åsikter, inte föreningens. Han är inte nyansernas mästare direkt och det här är inget som gör oss populära i domarkretsar.

Döms Fahlander av disciplinnämnden riskerar han böter.

Sportbladet har även varit i kontakt med domaren Ulf Rådbjer som inte vill uttala sig i ärendet.

– Jag har pratat igenom det här med domarbasen Peter Andersson och jag vill inte uttala mig, du får ta allt med honom, säger Rådbjer.