”Det är min stora dröm”

Växjös ”nya” Viktor Fasth redo att chocka Hockeysverige

HOCKEY

Viktor Fasth kom från division 1 och tog sig via Växjö till elitserien.

Nu ska Oscar Ahlsenfelt ta samma steg – med Växjö.

– Det är min stora dröm, säger han.

Foto: Pic-Agency
Oscar Ahlsenfelt tränade ihop med Viktor Fasth förra säsongen. Nu hoppas han gå i kollegans fotspår.

Viktor Fasth har gjort en resa av sällan skådat slag. Från allsvenskan till AIK där det blivit supersuccé och han rankas av många som elitseriens bästa målvakter.

Nu börjar det pratas om ”den nye Viktor Fasth” – ett smeknamn huvudpersonen trivs med.

– Det är den största hyllningen man kan få just nu så det blir jag skitglad för, säger Oscar Ahlsenfelt.

Är du det då?

– Nej, det är jag inte. Det är ingen som kan göra det Viktor har gjort. Hans resa har varit helt fantastisk, men det är något vi har vetat om länge, Viktor har haft skadeproblem så många år men så fort han har varit frisk har han varit fantastiskt bra.

Men Ahlsenfelt behöver inte skämmas över sin säsong heller. När Växjö värvade in Karol Krizan i början på året trodde många att den SM-guldmeriterade slovaken skulle bli den solklare förstemålvakrten – så har det inte blivit.

Sporras av Fasth

Med två spelade omgångar av kvalserien har Växjö full pott och endast släppt in två mål.

Bland annat tack vare en målvakt som sporras av att se Fasths succé med AIK.

– Det är faktiskt en sporre. Vi tränade ihop hela förra året, jag kände att vi sporrade varandra och jag lärde mig mycket av honom. Men jag kände samtidigt att det inte är någon omöjlig uppgift, så att se honom lyckas på det här sättet och utvecklas så ger mig möjligheter.

– Vi har ju kommit från samma håll, division 1 sen Växjö Lakers. Jobbar man bara hårt kanske jag blir belönad på samma sätt.

”Fullt sjå”

Efter 2–1 mot Rögle i går toppar Växjö den tidiga kvalserietabellen. Men tränare Janne Karlsson vill tona ned snacket om elitserien.

– Allt måste studsa med oss om vi ska ha någon chans. Det är inte bara elitserielagen, det är även de allsvenska lagen, det är fullt sjå varje match. Vi har fått en bra start med sex poäng, men det är mycket kvar.

Ahlsenfelt:

– Vinner man den allsvenska serien är det vi som ska vara med där och slåss. Och de lagen från elitserielagen är ju där av en anledning, så rent logiskt, självklart ska vi ha en chans.