”Foppa” tillbaka – för att hjälpa Modo

Här ser han lagets plattmatch mot Växjö

Foto: JIMMY WIXTRÖM
på plats i örnsköldsvik Peter Forsberg (till höger) såg matchen ihop med Modos general manager Markus Näslund. Snart kan de gamla lagkamraterna återförenas som kollegor. ”Vi hade ett bra snack”, säger Näslund. På isen imponerade inte Modo – trots segern.
HOCKEY

ÖRNSKÖLDSVIK. Tillsammans igen.

Men när Peter Forsberg var tillbaka i Sverige satt han och Markus Näslund och led på läktaren i Fjällräven Center.

En tappad poäng (1–0 i sudden) mot Växjö hemma och Modo är kvar på allsvensk plats.

Men nu är Foppa beredd att kliva in och hjälpa sitt Modo.

Bilden på Näslund och Foppa säger väl egentligen allt om hur de såg på matchen.

– Men jag försöker se det positiva hela tiden. Vi vann trots allt, även om om det inte var en trepoängare, säger Markus.

Ett positivt besked gav mötet med Peter Forsberg där på läktaren.

”Han vill bidra”

– Ja, det var första gången jag träffade honom sedan han stack över till Colorado. Vi hade ett bra snack. Han är intresserad av att bidra på något sätt. Han känner ju starkt för klubben och vill Modos bästa. Så han kommer att hjälpa till på det sätt han kan.

Och vilket sätt är det?

– Det är egentligen ingenting jag ska uttala mig om förrän det blir något konkret. Men han kommer att vara med på något sätt.

Hur kändes det att se matchen där från läktaren?

– Det är jobbigt. Det är inget snack om det. Det är så mycket som står på spel och man är mycket mer nervös än man någonsin var som spelare.

Har du någon katastrofplan om det skulle bli allsvenskan?

– Nej, jag försöker att inte tänka i de banorna, även om det gäller att vara förberedd på allt. Det gäller att ha is i magen. Men just nu ser jag oss inte som något annat än ett elitserielag.