”Det kommer bli ett fruktansvärt liv därinne”

Växjö laddar – för klubbens två största matcher i historien

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Växjö har något historiskt på gång.

Med halva kvalserien spelad toppar laget serien – och intresset i stan är därefter.

– Det kommer bli något i hästväg, säger klubbens vd Lars Håkansson inför de två största matcherna i klubbens historia.

Troja/Ljungby, Tingsryds AIF och Växjö Lakers. Två klassiska klubbar och en nybildad.

Överraskande nog är det nu den sistnämnda som har chansen att bli första elitserieklubb från Kronobergs län inom räckhåll.

När kvalserien nu vänder har Växjö visat att man rår på elitserielagen Modo och Södertälje på bortaplan då man tagit poäng i båda matcherna och leder serien.

ALLA pratar om det

I kväll och på onsdag spelas de största hemmamatcherna hittills i klubbens 13-åriga historia – och Växjö ishall har varit slutsåld sedan två veckor tillbaka.

– Och det finns i princip inget kvar till sista matchen, mot Rögle, heller, säger Lars Håkansson som vittnar om det kokande intresset i stan:

– Alla som jag möter har någon kommentar eller någon fråga eller någonting kring läget just nu. De tycker det är skitkul. Folk känner väl att ”oj, det är faktiskt möjligt”.

Från och med nästa säsong spelar klubben i en ny arena med en kapacitet på 5 000 åskådare. Den nuvarande tar bara in 3 500 men det lär ändå vara en del väsen som väntar Södertälje i afton.

– Det kommer vara ett fruktansvärt liv därinne. Det blir bra tryck i vanliga fall så det kommer bli något i hästväg, det tror jag faktiskt.

Dubblar omsättningen

Håkansson vill betona att kvalserien är långtifrån färdigspelad och att man fortfarande har en bra bit till elitserieplatsen.

Men låt oss leka med tanken.

Växjö Lakers omsätter i dag 21-22 miljoner. Skulle laget ta steget upp väntar en helt annan värld.

Ett exempel: Som Hockeyligans tv-avtal ser ut får elitserieklubbarna just 22 miljoner.

– Så det blir en fördubbling redan där. Plus allt med utökat intresse och så. Det betyder ofantligt mycket, säger Håkansson.

Men det ska ju spelas om det också.

Räkna med kokande inramningar i de tre sista matcherna som spelas i Växjö ishall.