Näslund: Jag har fullt förtroende för tränarna

”Challe” och Andreas Johansson sitter säkert

Foto: Scanpix, Bildbyrån
HOCKEY

Modo hänger löst – men tränarna ”Challe” Berglund och Andreas Johansson sitter säkert.

Krisklubben kommer inte att vidta några drastiska åtgärder inför kvalserieavgörandet.

– Vi är där vi är och har de spelare och ledare som vi har, säger general managern Markus Näslund.

För första gången på 27 år kan Modo förlora sin elitseriestatus.

Efter två raka nederlag mot allsvenska Rögle ligger klassikerlaget farligt till i kvaldramat, och måste få ordning på spelet – nu – för att inte degraderingen ska bli ett faktum.

”Tror på 'Challe' och Andreas”

Tränarduon ”Challe” Berglund och Andreas Johansson har kritiserats hårt för att de inte fått ordning på ångermanlänningarnas stjärnbygge – men general managern Markus Näslund har fullt förtroende för firma Berglund/Johansson.

– Det kan ibland ha en viss effekt att byta tränare, men ofta hjälper det inte alls. Och om det ska vara riktigt seriöst i det här läget krävs exempelvis någon som har koll på lagen i serien, säger han till Örnsköldsviks Allehanda.

– ”Challe” och Andreas kör vidare. Jag tror på dem och vet att de gör allt för att hitta ett sätt att klara av det här.

”Ska stötta från min position”

I går förmiddag, efter träningen, hade laget ett krismöte där Berglund och Johansson gav sin syn på vad som bör göras i den utsatta situationen.

– De kom med en del nya tankar. Jag har själv varit i det här läget som spelare, då det känns som att man gör allting rätt fram till att pucken ska i mål. För mig fungerade det bäst när jag på något sätt hittade ett sätt att slippa pressen, när jag fokuserade på någonting annat som inspirerade, säger Näslund.

En del röster har höjts om att du själv borde kliva ner i båset. Är det ett alternativ?

– Nej. Jag försöker att påverka på de sätt jag kan och att stötta killarna från min position. Om jag skulle stå som en extraperson i båset skulle det kännas mer som en belastning.

ARTIKELN HANDLAR OM