Rögle borta från elitserien

”Känslorna tar slut på något sätt”

HOCKEY

Rögle var tvungna att vinna mot Växjö efter ordinarie tid för att fortsatt ha chansen på elitserien, men föll till slut med 4-2 efter att ha släppt in de två sista målen i tom bur.

Därmed är elitseriedrömmen i kras.

Känslorna tar slut på något sätt, säger tränaren Björn Hellkvist.

Eftersom både Modo och Södertälje vann sina matcher i kvalserien var Rögle tvungna att besegra Växjö efter ordinarie tid på bortaplan för att elitseriedrömmen skulle leva vidare i den sista omgången.

Eftersom det stod 2-2 i slutskedet plockade laget därför ut målvakten Jonas Fransson med knappt tre minuter kvar.

Två i tom bur

Då avgjorde Växjö med två mål i tom bur signerade av Johan Andersson och därmed är Rögle borta från elitserien.

– Det är jäkligt tråkigt att förlora den här matchen eftersom vi hade haft chansen på elitserien om vi vunnit. Men Växjö är ett bra lag och de ska ha en stor eloge för det de har gjort, säger Simon Olsson till Viasat Hockey efter slutsignalen.

– Jag tycker att vi skapar många chanser men vi är inte riktigt där och alla gör inte sin bästa match och det måste vi göra om vi ska slå ett lag som Växjö.

”Skönt avsluta med seger”

Växjö, som säkrade elitserieplatsen redan i söndags, såg inte plågade ut av elitseriefirandet, utan inspirerade av hemmapubliken så gjorde man en bra match.

Därmed blev det vinst i sista matchen i Växjö Ishall. Till hösten spelar laget elitseriepremiär i nya Vida Arena.

– Det är skönt att slippa alla spekulationer om att vi inte går för fullt. Med den här publiken är det omöjligt att inte gå för fullt och det var skönt att avsluta med en seger i den här hallen, säger Johan Andersson till Viasat Hockey.