Klar för Djurgården – mitt i kvaldramat

Almtorp lämnar SSK – och Carlsson ryktas vara på väg bort

Foto: Scanpix
Klar för dif Enligt Sportbladets uppgifter är Jonas Almtorp klar för spel i Djurgården nästa säsong – mitt under det brinnande kvaldramat mellan Almtorps nuvarande klubb och Modo.
HOCKEY

Södertälje spelar för sin elitserieexistens i kvällens ödesmatch mot Modo.

Samtidigt kan Sportbladet avslöja att lagets assisterande kapten Jonas Almtorp, 27, mitt i kvalseriedramat har gjort klart med Djurgården.

Kvalserien avslutas i kväll och Modo och Södertälje möts i en direkt avgörande match för vilken av klubbarna som tvingas lämna elitserien.

Extremt mycket står på spel.

Degradering till Hockeyallsvenskan innebär ett ekonomiskt avbräck på runt 30 miljoner kronor.

Dessutom riskerar den klubb som åker ur elitserien att tappa stora delar av spelartruppen. I Södertälje har samtliga spelare en klausul som innebär att kontraktet bryts om laget åker ner i allsvenskan.

Men oavsett hur det går för Södertälje har Jonas Almtorp bestämt sig för att lämna klubben.

Den assisterande kaptenen har legat med i toppen av lagets poängliga under sina två säsonger i klubben. Almtorp har alternerat mellan att vara förste- och andrecenter och har tagit ett stort ansvar på isen.

Förnekar övergången

Nu kan Sportbladet avslöja att han redan har gjort klart med Djurgården till nästa säsong. Affären gick snabbt och Almtorp ska bara ha fått ett par dagar på sig att fatta ett beslut.

Enligt Sportbladets uppgifter kommer även forwarden Mattias Carlsson att lämna Södertälje. Två av varandra oberoende källor hävdar att Carlsson redan är klar för en annan klubb.

Carlsson själv nekar bestämt.

– Det är jag definitivt inte. Jag har kontrakt med Södertälje i två säsonger till.

Gjorde 17 mål

Enligt våra uppgifter har du rätt att bryta kontraktet.

– Då har du fel information.

Så du kan med hundra procents säkerhet säga att du spelar i Södertälje nästa säsong?

– Ja, det kan jag göra.

Carlsson värvades från Linköping inför den här säsongen och har gjort stor succé. Den snabbe ytterforwarden gjorde 17 mål i grundserien, bara Linus Videll gjorde fler mål i Södertälje. I kvalserien har han gjort fyra mål på nio matcher.

Sportbladet har sökt Jonas Almtorp, hans agent Lars Cederström och Södertäljes sportchef Per Nygårds.