Djurgården upp i topp

Vann efter straffar

Foto: VIASAT HOCKEY
HOCKEY

Djurgården fick en bra start på förkvalserien. Dustin Johner blev ensam målskytt i straffavgörandet mot Örebro och nu är laget i topp av serien.

– Det är jätteviktiga poäng i en jättesvår bortamatch, säger Tony Zabel till Viasat.

Det kommer bli en tät och spännande kamp om sista platsen till kvalserien, det står klart efter att Örebro och Djurgården utkämpat en första duell.

Örebro inledde matchen klart bäst. 1-0 satte Thomas Enström, med god hjälp av en sjabblande Chet Pickard i Dif-målet. Sen var det Conny Strömbergs tur att utöka ledningen på en fin passning från Marcus Weinstock.

– Härligt att man får avsluta, man var ju en målskytt när man var yngre, sa Conny Strömberg till Viasat Hockey i första pausen.

Vaknade i andra

I andra vaknade Djurgården till och Dustin Johner och Jimmie Ölvestad kunde med var sitt mål utjämna matchen. Örebro tog åter kommandot, men Christopher Fishs 3-2-mål stod bara till 16.25 i tredje. Då utnyttjade Djurgården en Örebro-utvisning för sex man på isen och Michael Holmqvist kunde sätta 3-3.

Förlängningen bjöd på flera chanser men det krävdes en straffläggning och en snygg straff från Dustin Johner för att avgöra.

Därmed går Djurgården upp på fem poäng, en poäng före både Oskarshamn och Karlskoga som står på fyra vardera.

”Jävligt jobbigt”

Tony Zabel tyckte insatsen var ojämn.

– I första perioden har vi det jävligt jobbigt därute, sen fick vi ett bra gensvar när vi gick ner på tre femmor i andra.

– Vi startade upp tredje på fyra igen men då fick de 3-2 och vi gick ner på folk igen, säger han.

Örebros Peter Andersson grämde sig över två tappade poäng.

– Vi tar för många onödiga utvisninga, bland annat för en puck out när vi redan har en man utvisad. Och när vi gör 3-2 ska vi kunna kontrollera det men då tar vi en ny olycklig utvisning för sex man på isen.

FAKTA

Örebro–Djurgården 3–4 e str (2–0, 0–2, 1–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (7.32) Thomas Enström, 2–0 (11.38) Conny Strömberg (Marcus Weinstock, Thomas Mitell) spel fem mot fyra.

Adra perioden: 2–1 (7.23) Dustin Johner (Kristofer Ottosson, Pontus Åberg) spel fem mot tre, 2–2 (13.31) Jimmie Ölvestad (Kristofer Ottosson).

Tredje perioden: 3–2 (5.31) Christopher Fish (Niklas Lihagen, Stefan Gråhns), 3–3 (16.25) Michael Holmqvist (Dustin Johner, Alexander Wennberg) spel fem mot fyra.

Avgörande str: Dustin Johner.

Skott: 30–31 (12–6, 8–10, 9–11, 1–3, 0–1).

Utv, Örebro: 6x2. Djurgården: 2x2.

Domare: Shane Warschaw, Gävle, och Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 3 743.