Örebro toppar förkvalserien

”Nu gäller det att ladda om och inte njuta”

Foto: CONNY SILLÈN
HOCKEY

Örebro är ny tabelletta i förkvalserien efter 5-3-segern hemma mot Oskarshamn.

Men närkingarna har inte tid att suga på segerkaramellen.

– Nu gäller det att ladda om och inte njuta för mycket, säger tränaren Peter Andersson, vars lag tar bussen till lördagens returmöte redan i natt.

Örebro har fått kanonstart i förkvalserien och tog i kväll sin andra raka fullpoängare, 5–3 hemma mot Oskarshamn.

Därmed toppar laget nu tabellen, en pinne före Djurgården, men i playoff-spelet är det snabba puckar som gäller och redan i morgon väntar ny match mot Oskarshamn – i Oskarshamn.

– Vi tar bussen till Söderköping i natt och ska försöka hinna med att sova lite där. Sedan blir det frukost och lunch innan vi åker vidare till Oskarshamn för match, säger Örebro-tränaren Peter Andersson till Sportbladets webb-tv-kanal S24.

Drömmål av Mitell

I kvällens match var det IKO som öppnade starkast och spräckte nollan redan efter drygt två minuter. Men sedan vände hemmalaget på steken och öste in mål.

Thomas Mitell och Johan Wiklander samspelade till den kanske allra vackraste baljan i matchen, 3-1-kassen i slutet av den första perioden.

När Bobo Petersson sedan satte 5–1 i inledningen av tredje var tillställningen definitivt avgjord, även om gästerna snyggade till siffrorna i slutminuterna.

– Vi börjar trögt, men sedan spelar vi upp oss. Det handlar ju om att vinna och det är jag jätteglad för att vi gör i kväll, säger Peter Andersson.

– Nu gäller det att ladda om och inte njuta för mycket. Det är tätt och jämnt i alla matcher, och det här kan egentligen sluta hur som helst.

FAKTA

Örebro–Oskarshamn 5–3 (3–1, 1–0, 1–2)

Första perioden: 0–1 (2.10) Maksim Matushkin (Morten H. Poulsen, Victor Backman) spel fem mot fyra, 1–1 (9.03) Conny Strömberg (Johan Wiklander, Robin Gartner), 2–1 (14.40) Marcus Weinstock (Johan Motin), 3–1 (16.08) Thomas Mitell (Jonas Karlsson).

Andra perioden: 4–1 (1.32) Kalle Olsson (Anders Eriksson, Robin Gartner) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 5–1 (3.40) Bobo Petersson (Anders Eriksson, Kalle Olsson), 5–2 (17.20) Kirill Starkov (Mikael Lidhammar, Linus Morin), 5–3 (18.41) Victor Backman (Maksim Matusjkin, Victor Öhman).

Skott: 31–24. (11–8, 10–10, 10–6).

Utv, Örebro: 3x2, Oskarshamn: 7x2.

Domare: Linus Öhlund, Älvsbyn och Shane Warschaw, USA.

Publik: 3 430.

ARTIKELN HANDLAR OM