Nollan spräckt för Södertälje

Västerås halkar efter i kvalserieracet

HOCKEY

Efter tre raka förluster fick Södertälje äntligen jubla.

Detta efter seger, 3-2, hemma mot Västerås.

– Vi vinner rättvist, säger Michael Nylander till S24.

Foto: BILDBYRÅN
William Nylander Altelius.

Södertälje har haft en tung start på den här kvalserien med tre raka nederlag.

I kväll väntade ett möte med Västerås hemma i Axa Sports Center och då kom äntligen första segern.

– Vi gör ingen perfekt match, men vinner ändå rättvist till slut. Nu är det bara att trumma på och fortsätta så här, säger Michael Nylander till S24.

Sent ledningsmål

Den första perioden var ett ställningskrig där vi fick vänta på det första målet som kom först med 30 sekunder kvar till pausvilan. Fredric Andersson spelade fram Jesper Thörnberg som satte 1–0.

Den andra perioden dominerade hemmalaget fullständigt och vann skotten med förkrossande 18-4. Men trots detta massiva övertag var det gästerna som vann perioden med 1-2.

Lagkaptenen avgjorde

Den tredje perioden blev ett nervöst ställningskrig där lagen bytte halvchanser med varandra. Men ett avgörande skulle komma och det var Västerås onödiga utvisningar som till slut blev matchavgörande.

Södertäljes lagkapten, Johan Jonsson, klev fram och prickade in 3-2 från blållinjen som också blev slutresultatet trots ett massivt tryck mot Anton Forsberg i hemmalagets mål under slutminuterna.

– Vi tar alldeles för många utvisningar i dag och det kostar oss matchen. Vi gav det en chans under slutminuterna att komma tillbaka in i matchen men Södertälje var bättre än oss i dag och vann rättvist, säger Västerås tränare Joakim Fagervall till S24.

”Nyllet” imponerad av sonen

Södertäljes mest framstående kedja i dag bestod av Jesper Thörnberg, Fredric Andersson och William Nylander Altelius som låg bakom två av målen.

– Ja, den kedjan var riktigt bra i dag och har så varit de senaste matcherna, säger Michael Nylander som var imponerad över sonens insats.

I nästa omgång på lördag tar Södertälje emot Örebro på hemmais samtidigt som Västerås ställs mot Leksand i ABB Arena.

FAKTA

Södertälje–Västerås 3–2 (1–0, 1–2, 1–0)

Första perioden: 1–0 (19.30) Jesper Thörnberg (Fredric Andersson, Fredrik Sonntag).

Andra perioden: 1–1 (0.58) Marcus Eriksson (Eric Johansson, Mark Santorelli), 2–1 (14.53) Fredric Andersson (William Nylander Altelius, Jonas Engström), 2–2 (18.54) David Lundbohm (Eric Johansson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (6.52) Johan Jonsson (Damien Fleury, Michael Nylander) spel fem mot fyra.

Skott: 37–33 (9–11, 18–4, 10–18).

Utv, Södertälje: 5x2. Västerås: 4x2.

Domare: Marcus Linde, Kungälv, och Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 3 538.

Robin Söderlund

ARTIKELN HANDLAR OM