”I don’t give a fuck”

Foto: PIC-AGENCY
HOCKEY

Utbytt för andra matchen i rad – då brast det för Daniel Bellissimo.

Timråmålvakten sågade allt och alla efter förlusten mot Rögle.


– Om tränarna vill byta ut mig får de göra det, om fansen är arga får de vara det, om media inte tycker att jag var bra? I don’t give a fuck, säger han till Sportbladet.

Redan efter 220 sekunder valde tränaren Tomas Montén att byta målvakt. Ut med Daniel Bellissimo, in med Joakim Lundström. Då var ställningen 2–0 till gästande Rögle.


– Jag försökte väcka spelarna lite grand, bytte målvakt och kastade om men det blev absolut inte bättre, säger Montén.


Nej, i stället kom 0–3 på en tappad puck i mittzon och Rögle hade fått en smakstart. Det blev till slut 5–3 och skåningarna tog tre tunga poäng i jakten på nytt elitseriekontrakt. Finländaren Juhamatti Aaltonen blev stor matchhjälte med tre mål.


Argast av alla efter matchen? Daniel Bellissimo, 28, som fick hoppa in i kassen igen när Lundström skadade sig i den andra perioden.


– Jag är förbannad på allting just nu. Man kan inte ge en av ligans bästa spelare fyra frilägen. Då är det inte lätt att vara målvakt, säger han.


”Om folk inte gillar det...”

Du menar att de satte dig i en svår sits?


– Jag kanske måste göra en jätteräddning eller någonting men i slutändan förlorar vi för att vi inte går ut och bjuder upp.


Efter att ha varvat mellan två målvakter under hela säsongen valde Tomas Montén inför kvalserien att satsa på Bellissimo – som nu har blivit utbytt två matcher i rad.


Känner du att du har Tomas förtroende som nummer ett?


– Jag bryr mig inte. Får jag spela gör jag mitt bästa och om folk inte gillar det så fuck off.