Succékeepern: Vet inget om framtiden

Alsenfelt kan föra Leksand till elitserien – framtiden oviss

Foto: BILDBYRÅN
Oscar Alsenfelt.
HOCKEY

Leksand stormar mot elitserien.

Men succémålvakten Oscar Alsenfelt, 25, vet inte i vilken klubb han spelar nästa säsong.

– Framtiden har jag ingen aning om, säger han till Sportbladet.

Oscar Alsenfelt inledde säsongen i Modo, men tiden i Örnsköldsvik utvecklades till en mardröm.

– Det har inte blivit som jag hade tänkt mig. Visst, jag har varit med om tunga tider förr, men aldrig att det inte vänder. Men jag väntar fortfarande och är övertygad om att det ska vända, sa Alsenfelt i november.

Kort senare lånades han ut till Leksand. På åtta matcher i allsvenskan noterades Alsenfelt för 93,08 i räddningsprocent.

”Inte vunnit något ännu”

I kvalserien har han sedan gjort stor succé efter att han efter två matcher fick ersätta Erik Hanses. På tre matcher har han imponerande 96,63 i räddningsprocent.

– Jag har haft väldigt bra hjälp från mina medspelare. Succé vill jag inte kalla det, då vi inte har vunnit något ännu. Men vi har pratat mycket om hur vi ska spela runt kassen och det har gett utdelning så här långt, säger han.

Hur gick tankarna efter debaclet i Modo?

– Det var rätt konkreta besked från början, och jag hann inte tänka så mycket, utan vi tittade bara på de alternativen jag hade för fortsatt spel. Det fanns en del att välja på, men när Salo ringde så var beslutet enkelt.

– Tankarna kom att jag fått en chans att göra säsongen minnesvärd, vilket kändes jätteskönt med tanke på vilken situation jag var i just då.

Gjorde du något speciellt för att tackla den tunga sits du var i innan flytten till Leksand?

– Jag pratade mycket med min personliga rådgivare Andy Swärd. Försökte tänka att hela situationen är något som kommer göra mig bättre som målvakt, och människa, i framtiden.

”Vill spela i elitserien”

Efter kvalserien är framtiden oviss för Oscar Alsenfelt. Han är bara på lån från Modo, där han har ett år kvar på kontraktet. Modo har dessutom ytterligare tre målvakter på kontrakt till nästa säsong.

– Framtiden har jag ingen aning om. Har haft svårt att beräkna mitt varumärke efter säsongen som varit, och vet heller inte vad jag har att välja på. Men helt klart är att jag vill spela i elitserien.

Du var med och förde upp Växjö i elitserien. Vilka erfarenheter tar du med dig därifrån?

– Bara att man spelat en Kvalserie innan och vet vad det handlar om tror jag är ett jätte plus. Sen att man dessutom har positiva minnen stärker ännu mer. Det viktigaste att komma ihåg tror jag är att fokusera på prestationen i nuet. Att hela tiden vara trygg med det man gör och ha ett lag som alltid backar upp dig. Sen får man titta på resultatet när allt är klart.

”Bra första halvlek”

Många ser Leksand som redan klart för elitserien då det skiljer sex poäng ned till Timrå och Rögle. Men Alsenfelt har inte tagit ut något i förskott.

– Jag tycker verkligen inte att vi är nära ens. Det kommer behövas några vinster till och vad som helst kan hända. Men helt klart är det att vi har fått en bra start och gjort en bra första halvlek. Vad som gäller med att vara fokuserad så handlar allt om att leva i nuet. Varje sekund du tillbringar i framtid eller dåtid, förlorar du i nuet. Lite så...