Ingenting kan stoppa Örebro och Leksand

HOCKEY

ÖREBRO. Fyra omgångar kvar att spela.

Men jag ser ingenting som kan stoppa Örebro och Leksand.

Redan på torsdag kan de i praktiken säkra sina elitserieplatser.

Hans Abrahamsson.

Att börja dra förhastade slutsatser om hur en kvalserie ska sluta är verkligen att be om trubbel. Men nu går det inte att fega längre.

Redan på torsdag kan det vara klart.

Vinner Örebro i Ängelholm och Leksand vinner mot Timrå är Örebro definitivt klart för elitseriespel och Leksand har, med tre omgångar kvar, nio poäng till godo och fjorton plusmål.

Jag tror inte alls att det är någon omöjlighet att det blir så.

Här i Örebro gjorde hemmalaget processen kort med Södertälje.

Nacken fixerad

Visserligen sattes inte Örebro på något riktigt prov mot ett svagt Södertälje, men ingenting verkar kunna rubba Peter Anderssons lag.

Inför matchen tvingade lagkaptenen och förstecentern Henrik Löwdahl lämna återbud på grund av sjukdom. Några minuter in i den andra perioden kom nästa hårda slag.

Forwarden Kalle Olsson tacklades i ryggen av SSK-backen Emil Djuse och blev liggande länge på isen. Djuse fick matchstraff medan Olsson kördes ut på bår med nacken fixerad och raka vägen upp till sjukhus.

Vi får för allt i världen hoppas att det går bra med Olsson.

Vågar de släppa loss?

Örebro lyckades skaka av sig det också. Efter ett svagt power play dundrade Anders Eriksson in 2–0-målet. Sedan var matchen över.

Örebro har under slutet av säsongen utvecklats till en solid lagmaskin. Alla jobbar för varandra och det finns ingen ångest över huvud taget.

Säsongen var mer eller mindre över inför den sista omgången i förkvalet. Att de över huvud taget spelar kvalserien är en bonus. Med tanke på förutsättningarna har jag oerhört svårt att se någon mental kollaps.

Rapporterna från Ängelholm talade däremot om kramp och ångest av storlek XL. Rögle krampade hårdast och nu finns det absolut ingenting som talar för fortsatt elitseriespel nästa säsong.

De båda elitserielagen verkar verkligen hata kvalserien och pressen ligger som ett blytungt ok på deras axlar. De njuter inte en sekund av dramatiken. Det gör garanterat Leksand och Örebro.

Timrås hopp ligger i att segern i Ängelholm blir det lyft som kan räcka för att vinna mot Leksand på torsdag. Samtidigt är det en extrem måstematch för Timrå och jag är inte så säker på att spelarna vågar släppa loss det som behövs för seger.