Ross tar hjälp av Åhlund i båset

Foto: Conny Sillén
Patrik Ross och Håkan Åhlund var på plats och såg Örebro ta ytterligare ett steg mot Elitserien. Nästa år tränar de laget.
HOCKEY

Örebro stormar vidare mot elit­serien – och nu kan Sportbladet avslöja vilka som tar över efter succétränaren Peter Andersson.

Patrik Ross blir huvudtränaren och till sin hjälp får han förre Malmöspelaren Håkan Åhlund.

– Vi har bestämt att ta allt det där efter säsongen, säger klubb- och sportchefen Pontus Gustafsson.

Örebro hade inga problem att vinna hemmamatchen mot Södertälje och redan på torsdag kan sensationslaget vara klart för elitserien. Oavsett hur det går fortsätter inte succétränaren Peter Andersson.

För en månad sedan gick Andersson ut med att han lämnar efter säsongen.

Flera medier har tidigare skrivit att Patrik Ross, 43, tar över som huvudtränare. Enligt Sportbladets uppgifter gjorde Örebro redan i november klart med Trojastränaren. I går var Ross på plats i Behrn Arena för att se sin kommande klubb ta ytterligare ett stort steg mot elitserien.

Vare sig Ross eller Örebro vill bekräfta att det är han som tar över laget kommande säsong.

– Nej, vi har bestämt att ta allt det där efter säsongen, säger Pontus Gustafsson.

Nu kan Sportbladet avslöja vem som ska assistera Ross. Enligt en källa med god insyn i klubben blir det Håkan Åhlund, 45.

Åhlund inledde och avslutade karriären som spelare i just Örebro. Däremellan spelade han bland annat nio säsonger i Malmö och var med och vann två SM-guld.

De två senaste åren har Åhlund tränat division 1-laget Kumla.

”Han kommer att leda laget”

När Örebro gjorde klart med Ross sladdade klubben i allsvenskan och en elitserieplats var långt borta. Nu talar allt för att Örebro spelar i elitserien nästa säsong.

Patrik Ross kommer från två säsonger som huvudtränare i Troja. Innan dess tränade han HV 71:s B-juniorer i fyra säsonger. Enligt Pontus Gustafsson blir den nya tränaren huvudansvarig oavsett vilken serie Örebro spelar i.

– Ja, vi har klart med en ersättare för Peter och han kommer att leda laget oavsett om vi spelar i allsvenskan eller elitserien. Sedan kan det bli så att vi bygger tränarstaben annorlunda om det blir elitserien, säger Pontus Gustafsson.

TRÄNARTRION I DAG

Peter Andersson, huvudtränare

Är inne på sin femte säsong i klubben och det är redan klart att han lämnar efter säsongen. Ska ersättas av Trojas Patrik Ross.

Lars ”Mozart” Andersson, ass. tränare

Har varit sportchef/lagledare de senaste åren, men tog klivet ner i båset igen i december då den assisterande tränaren Jens Gustafsson petades och tvingades lämna a-laget. Tveksamt om han fortsätter som tränare om det blir elitserien.

Michael Andreasson, målvaktstränare

Tog också klivet ner i båset då Jens Gustafsson lämnade. Har också stor del i framgångarna på sistone. Har utgående kontrakt och har fått erbjudanden från ett flertal klubbar. Kan nog tänka sig en fortsättning, under rätt förutsättningar.

ARTIKELN HANDLAR OM