Titta, fyra klassiska kvalseriekollapser

HOCKEY

Drömläge för Örebro och Leksand – det enda som kan stoppa dem nu är två totala kollapser.

Orimligt? Inte alls, det har hänt förut.

Titta nedan...

Skellefteå 2004

De behövde två poäng på de tre avslutande omgångarna för att gå upp – men fick bara en. Läs om hur Skellefteå brände tidernas drömläge i denna artikel.

Malmö 2007

Malmö krossade allt motstånd i de fyra första matcherna och hade målskillnaden 14–2. Vägen mot en elitserieplats låg vidöppen. Men sedan tog det tvärstopp. Skåningarna spelade fem matcher utan att lyckas vinna under ordinarie tid. Trots det hade det räckt med seger i den avslutande matchen mot Leksand. Inte heller det gick, Malmö förlorade med 6–5.

Malmö 2008

Ny raketstart av Malmö som vann fem av de sex första matcherna, bland annat dubbelmötet mot elitserielaget Brynäs. Sedan tog Malmö bara en poäng på de tre kommande matcherna. Trots det hade man avgörandet i egna händer inför den avslutande omgången, där Malmö återigen ställdes mot Leksand. Men det blev en ny tung förlust i Dalarna och ärkerivalen Rögle tog steget upp.

Rögle 2010

Hade tre poäng ner till AIK med tre omgångar kvar när lagen möttes i Ängelholm. Men Rögle förlorade med 4–5 och i omgången efter blev det ny förlust mot redan avsågade Almtuna. När sedan AIK vann den avslutande matchen mot Växjö hjälpte det inte att Rögle vann mot Södertälje efter straffar.

ARTIKELN HANDLAR OM