”Han sa att han ägde klubben”

Miljonsponsorn stoppades när han skulle fira

Foto: FOTO: JOHAN SVENSSON/MRMADHAWK
Fahlander får problem med Rögles vaktstyrka.
HOCKEY

Mikael Fahlander är mannen bakom Örebros succé.

Efteråt ville förstås miljonsponsorn, iklädd matchtröja in till omklädningsrummet och fira avancemanget till elitserien.
Då stoppades han av säkerhetsvakter.

– Han sa att han ägde klubben, men den gick vi inte på, säger Rögles säkerhetschef Arne Henriksson.

Vilt firande utbröt på isen när Örebro säkrade avancemanget och är tillbaka i hockeyns finrum efter 34 års väntan.

En som höll på att missa segerfesten efter matchen var mångmiljonären och storsponsorn Mikael Fahlander – mannen bakom klubbens kvalsuccé.

"Visste inte vem han var"

Han stoppades på vägen in i Lindab Arenas innandömen – säkerhetsvakterna trodde att han var en supporter.

– Det kom någon med Örebrotröja som skulle in. Jag visste inte vem han var, jag hade knappt hört talats om honom, säger Arne Henriksson, säkerhetsansvarig i Rögle, och berättar att Fahlander sedan försökte ljuga sig in i omklädningsrummet.

– Först sa han att han ägde klubben. Sedan drog han till med att han var sportchef också. Men den gick vi inte på, vi hade redan pratat med den riktiga sportchefen.

Fahlander har dock en annan version.

– Jag sa inte att jag ägde klubben. Vår fystränare som var med mig sa att "han i princip äger klubben". Jag sa inte att jag var sportchef. Jag sa att jag varit sportchef, säger han.

Het ordväxling uppstod

Därefter uppstod, som Henriksson beskriver, 30 sekunders het ordväxling – innan Örebros assisterande tränare, Lars "Mozart" Andersson, kom till undsättning.

– In till omklädningsrummen kommer bara spelare, tränare, läkare, sportchef och ackrediterad press. Absolut ingen annan. Det här är ingen stor grej, men hur skulle vi veta vem han var? Jag vet knappt fortfarande vem det är, säger Henriksson.

Fahlander:

– Samtliga tränare och de som såg sa att jag skulle in, men vakterna och personerna från Rögle verkade mest bittrea och bara intresserade av att förstöra vår glädje. Till slut gav de med sig när alla blev rejält förbannade på dem.

– Tilläggas bör att de släppte in mig när fystränaren var med mig sen när jag gick ut till isen efter en lång stund skulle de stoppa mig från att komma in igen. Missunsamma dåliga förlorare.

ARTIKELN HANDLAR OM