Luleåfansen samlar in pengar till ersättare

Efter stjärnans skada – supportrarna agerar

Foto: Bildbyrån
Emma Nordin i en landskamp mot Kanada i november.
HOCKEY

Luleås stjärna Emma Nordin skadade sig mot Finland.

Nu samlar klubbens fans in pengar till en ersättare.

Samtidig får de hjälp från oväntat håll.

Sverige mötte Finland i en landskamp i helgen när olyckan var framme. Luleås stjärncenter Emma Nordin skadade knät efter att ha fått en spelare över sig och fick hjälpas av isen med stora smärtor.

Nu står det klart att hon missar VM. Luleås fans har redan startat en insamling för att kunna värva en ersättare innan transferfönstret stänger.

”Är fantastiskt”

Målet var 50 000 kronor, men det nåddes snabbt och nu satsar fansen mot 100 000 kronor.

– Det är fantastiskt. Jag vet inte om någon annan supporterförening i världen hade gjort detsamma, säger tränaren Fredrik Glader till TT.

En av dem som bidragit är, något oväntat, Dick Axelsson. Tre Kronor-spelaren är inte känd för att vara någon hardcore Luleåsupporter, men på Twitter har Axelsson lagt upp en bild där han swishat 500 kronor till insamlingen.

Presenterar värvning

Senare under måndagskvällen presenterades också ett nyförvärv. Danska landslagsspelaren Michelle Weis är klar för spel i Luleå – men klubben skriver ingenting kring huruvida värvningen blivit möjligt tack vare insamlingen eller inte.

Klart är dock att sportchefen och tränaren Fredrik Glader är säker på att hon kommer tillföra mycket.

– Michelle är en skridskostark och teknisk spelare som även är utrustad med ett bra målsinne. Hon är en relativt ung och lovande tjej som spelar med det danska landslaget och som vi tror kommer kunna ta nästa steg i sin utveckling tillsammans med oss i Luleå Hockey / MSSK, säger han till hemsidan.