Succé i Riksserien – i kväll spelar hon med DIF:s J18

Hanna Olsson: "Det är jätteroligt att få chansen"

Foto: BILDBYRÅN
Hanna Olsson.
HOCKEY

Allt fler damer får chansen att spela med herrarna i svensk ishockey.

Hanna Olsson, 16, har efter en stark höst börjat etablera sig som en av Riksseriens blivande stjärnor.

I kväll spelar hon med grabbarna i Djurgårdens J18-lag.

– Det är jätteroligt att få chansen, säger hon inför kvällens match.

Hanna Olsson, 16, har redan lyfts fram som en av Sveriges mest lovande ishockeyspelare och brukar pekas ut som den mest lovande forwarden. Hon har trots sin unga ålder redan fått debutera i damkronorna och under hösten har poängen rasslat in. Efter 21 spelade matcher ligger på på sjätte plats i Riksseriens poängliga med 32 inspelade poäng.

Nu har höstens succé gett ytterligare resultat. Efter en tids träning med Djurgårdens J18-lag meddelar klubben på torsdagen att forwarden i kväll kommer att spela med killarna på Hovet, när Haninge står för motståndet i J18 Elit Östra.

"Bra sinne för mål"

– Vi har sett henne på Hockeygymnasiet och nu när vi har sjukdomar och skador passade vi på att testa henne på träningarna. Hon har gjort det bra där och då spelar vi henne på match också. Gör man bra prestationer får man chanser i Djurgården, det spelar ingen roll om man är tjej eller kille. Killarna i laget som tränar med henne varje dag tycker också att det är kul att hon får chansen, säger Johan Schillgard, tränare för J18-laget, till klubbens hemsida och tillägger:

– Hon har bra blick för spelet, bra sinne för mål och bra avslut.

Hanna Olsson, som tidigare tränat och spelat med grabbarna i Skärgården Hockeys U16-lag, är givetvis glad över att få den här chansen.

– Det är jätteroligt att få chansen. Han(Schillgard) har förklarat vad de har för tänk i sitt spel men det är rätt likt vårt i damlaget. Det är bara upp med blicken och röra på fötterna så blir det nog bra, säger Hanna Olsson.

Hon blir därmed den andra damspelaren på kort tid som får chansen att spela med ett herrlag. Landslagsmålvakten Sara Grahn som till vardags vaktar målburen i Brynäs och damkronorna, fick tidigare i december chansen att spela med Oppala i herrarnas division 2. Det resulterade i seger och en hållen nolla.

■ ■ ■

STOR INTERVJU med Hanna Olsson: "Kunde sitta och grina i omklädningsrummet"