Orättvisa avslutet: ”Hade inte varit nöjd”

Nu kan Luleå spela på resultat i kampen om viktiga seriesegern

Foto: ARKIVBILD: ANNA TÄRNHUVUD
HOCKEY

En match återstår av Riksserien och bara ett enda mål skiljer SM-guldfavoriterna Linköping och Luleå – som båda storvann i dag.

Då kan morgondagens matchstart avgöra.

– Jag hade väl kanske inte varit så nöjd om jag hade suttit i deras situation, säger Luleåtränaren Fredrik Glader till nsd.se.

Riksserien går mot sitt slut och favoriterna Linköping och Luleå kämpar om den åtråvärda seriesegern som innebär hemmaplansfördel genom hela slutspelet – och att man får välja både kvartsfinal- och semifinalmotstånd först.

Efter dagens 8-3-seger mot jumbon SDE HF för ettan Linköping och Luleås efterföljande 7-0-kross borta mot Brynäs står båda lagen på 84 poäng – nu skiljer det bara ett enda mål inför morgondagens avgörande.

"Borde varit uppstyrt"

Då kan jagande Luleå dra fram ett viktigt – och orättvist – vapen:

Spelschemat.

Linköping möter nämligen Leksand 13.00 på söndagen medan Luleås match mot nästjumbon Sundsvall inte startar förrän 15.15.

– Jag tycker det borde ha varit uppstyrt att alla spelar samtidigt när det är sista omgången, säger Linköpings tränare Peter Frantz till nsd.se.

– Det är klart att Luleå har chansen att spela på resultatet.

"Sanningen i vitögat"

Fredrik Glader, tränare i Luleå, är medveten om att laget har en fördel.

– Ja, absolut. Visst är det så – men jag har egentligen inte hunnit tänka så långt. Jag såg bara att vår match börjar 15.15 och utgick ifrån att alla matcher gick den tiden, säger han till NSD.

– Jag hade väl inte kanske varit så nöjd om jag hade suttit i deras situation. Nu har vi ett resultat som vi kan rätta oss efter, så är det ju. Det är sanningen i vitögat, säger tränaren.

■ ■ ■

I Luleås storseger mot Brynäs (7-0) gjorde den finländska storstjärnan Michelle Karvinen sitt 36:e mål för säsongen och noterades dessutom för tre assist. Michelle Weis blev tvåmålsskytt och även Henriette Sletbak stod för betydelsefulla poäng inför morgondagen – med ett mål och två assist.

I Linköpings 8-3-seger blev Denise Altmann tvåmålsskytt (2+1).

ARTIKELN HANDLAR OM