”Det kan bli tuffare i kväll”

Dags för SM-final del 5

HOCKEY

I kväll smäller det i Globen igen.

Femte SM-finalen i bäst av sju matcher.

Ställningen är 2-2 i matcher och kvällens match är förstås otroligt viktig.

TV direktsänder med start 18.55.

Gunnar Johansson är inte nöjd med domare Roger Öberg, som ska döma de återstående finalmatcherna.

Skador/sjukdomar

Djurgården: Johan Garpenlöv, axel.

Färjestad: Roger Johansson, rygg.

Tränarsnacket

Djurgården:

– Måste först och främst konstaterar att det är roligt att båda lagen vågar spela offensivt – och att det lönar sig. Jag förväntar mig en liknande matchbild som senast, även om det kanske blir lite tuffare ute på isen, säger Mats Waltin.

Färjestad:

– Tycker, precis som alla andra, att det är märkligt att det skiljer så mycket hemma och borta. Men jag tycker ändå att vi gjort hyfsade matcher i Globen och det känns som vi kommer närmare en seger för varje match i Stockholm. Vi är långt ifrån chanslösa, säger Gunnar Johansson.

Notera att...

?Färjestad lämnar Karlstad klockan 10.00 i dag och åker buss till Södertälje, där laget tar in på hotell för att ladda inför matchen i lugn och ro.

?Djurgården vunnit fyra av fyra möten hemma mot Färjestad den här säsongen.

?det blir Roger Öberg som dömer de återstående matcherna. ”Jag är inte förvånad, Daggen (domarbasen Dag Olsson) lyssnar inte på vad klubbarna säger”, suckar FBK-tränaren Gunnar Johansson.

?några av Dif-spelarna spekulerat i att isytan i Karlstad är mindre än i Globen. Sportbladet tog hjälp av arenachefen Hasse Westerberg och mätte rinken i Färjestads ishall. Svaret blev att rinkarna är EXAKT lika stora (60x30 meter).

Domare: Roger Öberg, Örnsköldsvik.

Siffror från finalen