Konkurs - då läggs Mästarcupen ned

Elitserielagen kan missa viktig försäsongsträning

HOCKEY

Det är årets största och mest populära försäsongsturnering i ishockey.

Nu riskerar Mästarcupen att ställas in.

På grund av konkurs.

- Enda chansen att genomföra turneringen är att nya och gamla sponsorer kan hjälpa oss, säger Christer "Prippen" Svedu, tävlingsgeneral.

Foto: ANDREAS HILLERGREN
Brynäs tränare Roger Melin vill ha besked. Blir det ingen Mästarcup måste Brynäs hitta andra träningsmatcher.

Bakgrunden: Rimbo Leisure Center begärdes i konkurs förra veckan. Ägaren själv, Björn Sundqvist, har lämnat in en konkursansökan till Norrtälje tingsrätt.

I konkursansökan finns också fyra andra bolag som ingår i samma koncern, däribland Rimbo AB som arrangerar Mästarcupen.

Mästarcupen är en mycket populär turnering, som i augusti ska arrangeras för åttonde gången. Den har lockat i stort sett alla svenska elitlag och i år är fyra lag från elitserien - Brynäs, Frölunda, Timrå och AIK - anmälda.

Men arrangörerna har, trots det stora intresset för cupen, svårt att få ekonomin att gå ihop.

Behöver hjälp av kommunen

- Det är Mästarcupen som dragit ner alla ekonomiska resultat för bolaget. Vi jobbar för att kunna genomföra en rekonstruktion av koncernen. Men nu är det upp till konkursförvaltaren att hitta en köpare som är intresserad av att driva verksamheten vidare, säger ägaren Björn Sundqvist till Norrtelje Tidning.

Hur mycket pengar som fattas vill ingen uttala sig om. Men tävlingsgeneralen Christer "Prippen" Svedu försöker vara positiv:

- Vi ska göra allt vi kan för att rädda turneringen, inte minst för lagens skull. Men samtidigt vill de förstås ha garantier att uppehälle och deltagande inte kommer att belasta klubbarnas ekonomi.

- Vi har en del krokar ute och hoppas få in tillräckligt med resurser. Men utan sponsorernas och kommunens hjälp klarar vi det inte, säger han.

Brynäs IF, vinnare 1999 och tvåa 2000, är ett av lagen som kan drabbas av konkurshotet. I värsta fall går Brynäs - och de andra lagen - miste om tre tuffa träningsmatcher en månad före nedsläpp i elitserien.

- Vi vill ha ett besked innan fredag. Annars får vi försöka titta på andra matchalternativ den helgen, säger tränaren Roger Melin.

PeO Larsson